2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Vegyesen alakult a forint árfolyama a fõbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon hétfõn: az euróhoz viszonyítva gyengült, a dollárral, a japán jennel és különösen a svájci frankkal szemben pedig erõsödött.

A nemzetgazdasági miniszter a bankokkal való tárgyalást tanácsolja a nehéz helyzetbe jutott devizaalapú autóhitellel rendelkezõknek.

A gyenge forint hatására ismét megélénkült a bevásárlóturizmus a határokhoz közel esõ településeken, fõleg Szlovákiából jönnek át vásárolni Magyarországra, míg az osztrák határ mentén kevésbé érzékelhetõ a forgalom növekedése - derül ki az MTI megyei tudósítóinak körképébõl.

Új árfolyammélypontra gyengült csütörtökön a forint a svájci jegybank váratlan intézkedését követõen.

A lakossági deviza alapú jelzáloghitelesek törlesztõrészlete már nem emelkedhet, a kormány, a jegybank és a hazai pénzügyi rendszer idõben felkészült az árfolyamkockázatok kezelésére azzal, hogy 2014 novemberében elõre rögzítette a deviza alapú fogyasztói jelzáloghitelek átváltási árfolyamát. Az intézkedés 700 milliárdos adósságnövekedéstõl mentette meg a devizahiteleseket - reagált az MNB a svájci frank jelentõs erõsödésére.

Az autóhiteleseknek fájhat leginkább a svájci frank erõsödése, a lakáshitellel rendelkezõk túlnyomó többségét nem érinti az árfolyamváltozás, hiszen õk már rögzített árfolyamon törlesztenek - emelték ki az MTI-nek csütörtökön nyilatkozó devizapiaci elemzõk.

Közel egy hónap után újra 300 forint alatt jegyzik az eurót. Az árfolyamot néhány makrogazdasági adat befolyásolhatja a héten, de az euróövezeti problémákat sem fogják elfelejteni a befektetõk.

Háromhetes csúcsa közelében áll a forint szerdán reggel az euróval szemben. Az elmúlt napokban érdemi forintmozgást nem láthattunk, és a 300-as árfolyam alá továbbra sem tud benézni a hazai deviza. A kedvezõ hírek talán segítik a forintot átlépni a szinten.

Szerda reggel már 295 forint közelében jár az euró árfolyama, miközben kedden még 300 forint is volt az árfolyam. Segített a monetáris tanács közleménye.

Enyhe gyengüléssel indított a forint, de az euró árfolyama kedd reggel is 280 forint alatt maradt.

Az euró a dollárral szemben kétéves mélypontra gyengült, miután a Fed-jegyzõkönyvbõl arra következtetett a piac, hogy egyelõre nem várható pénzügyi lazítás az Egyesült Államokban. A forint egyelõre jól tartja magát.

Mérsékelt gyengüléssel kezdte a szerdai kereskedést a magyar deviza. A fontosabb külföldi devizák 50 fillérrel erõsödtek, az euró 288 forint fölé került.

Növelte elõnyét a forint 2012-06-20 10:28:46

Folytatódott a forinterõsödés a devizapiacon, szerda reggel az euró a 287-es szint felé vette az irányt.

Egy hónapos csúcsára erõsödött a forint az euróhoz képest a nemzetközi devizakereskedelemben röviddel a görögországi parlamenti választás részeredményeinek közzététele után. Késõbb azonban gyengülésbe váltott a magyar deviza, így valamennyi külföldi deviza drágult.

Az euró 300 forint feletti árfolyamán várja a szerdai uniós kamatdöntést. A görög választások elõtt nem valószínû, hogy az Európai Központi Bank változtatna az alapkamaton.

Közel másfél éve nem volt olyan olcsó a nyersolaj, mint most, a benzin és a gázolaj ára mégsem csökkent Magyarországon, sõt a múlt héten még emelkedett is. Pedig az olajdrágulás eddig begyûrûzött hozzánk is, április elején 451 forinton volt a benzin átlagárának eddigi csúcsa, a dízelárrekord január közepén volt 449 forinton. Miért nem esett a benzinára itthon is?

Veszített értékébõl a forint péntek délelõtt, reggel óta az euró 4 forinttal, 305 forintra drágult részben az EKB jegybanktörvényrõl mondott kritikája és a rossz nemzetközi hangulat miatt.

Kedd reggelre alig változott a forint árfolyama a fontosabb devizákhoz képest a hétfõ esti kismértékû gyengülés után, a dollárral szemben erõsödött a magyar fizetõeszköz.

Tartotta, illetve javított a fontosabb devizákkal szemben elért szerda esti pozícióin a forint csütörtök reggel, utána azonban gyengülésnek indult, majd erõsödött.


Budapest, 2011. november 11., péntek (MTI) – Erõsödött a forint péntek délután, az eurót 310 forint alatt jegyezték 16 óra után.

Budapest  (MTI) - Enyhén erõsödött kedd reggelre a forint a legfontosabb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Ingadozott a forint2010-06-09 12:09:01
Szeszélyeskedik a forint2010-06-07 12:49:10
« 1. oldal »