2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Ha rövidebb lesz a nyári szünet, még többet kell tanulniuk a gyerekeknek? – tette fel több szülõ is a kérdést, amikor kiderült, hogy a kormány hozzá akar nyúlni a nyári szünethez. Nem reprezentatív közvélemény-kutatásunk azt tükrözi, hogy a szülõk meg tudják oldani a gyerekek felügyeletét a két és fél hónapos nyári szünetben. Úgy tûnik, ragaszkodunk a vakáció idõtartamához.

Igazi sikertörténet megyében a középiskolások közösségi szolgálata.

Ki ne hallotta volna ezerszer gyermekkorában a szüleitõl: „Nem nekem, magadnak tanulsz!” De hogy mi lehetett volna jó nekünk, magunknak, arra kisgyerekként nem volt egyszerû válaszolni. Maradt tehát az ezeréves bölcsesség: ne csak a suszter, hanem az ivadéka is maradjon a kaptafánál, s lépjen valamelyik felmenõje nyomdokába! Matyasovszki József jegyzete.

A nappali tagozaton tanuló nagykorú magyar állampolgár a tanulói, hallgatói jogviszony kezdetétõl diákigazolványa lejárta után még 45 napig jogosult egészségügyi szolgáltatásra.

Meglepõen sokan szeretnének nyári munkát vállalni, de kevés az interneten meghirdetett lehetõség – összegezte tapasztalatait saját adatbázisából a Profession.hu állásportál.

A nyári szünidõben  megnõ az igény a diákmunka iránt, a munkalehetõségek köre is számos szezonális tevékenységgel bõvül, a diákok azonban legszívesebben  strandokon, nyári fesztiválokon dolgoznak, vagy irodai és hostess munkát vállalnak, ugyanakkor mezõgazdasági munkára nehezebben találnak jelentkezõket a munkáltatók – derül ki az MTI összeállításából.

Diákszínjátszók2014-04-22 16:20:55

A Kotsi Patkó János V. Bihar-Bihor Minõsítõ Diákszínjátszó Fesztivált április 17-19. között rendezik meg a derecskei mûvelõdési központ színháztermében.

Még tovább csökken a diákhitel kamata
Budapest – A törlesztõ ügyfelek fizetési fegyelmének is köszönhetõ a csökkenés.

 


Körösszegapáti – Tizenhat lány és fiú Kormányné Virányi Ilona tanárnõ osztályfõnök és Vad Erzsébet igazgató vezetésével járta be az iskola osztálytermeit, hogy még egyszer búcsút vegyenek a most feldíszített helyiségektõl. Az iskola tanulói sorfalat álltak és ezzel is ünnepélyesebbé tették ezt a napot a búcsúzó diákok számára.

 

 

 


Furta – A Hajdú-bihari Naplóban már megjelent, hogy a hímzõ szakkör felébredt álmából Furtán. A Juhász Erzsébet Hagyományõrzõ Egyesület tavaly július 21-én alakult, a 10 éve elhunyt Varga Dánielné Juhász Erzsébetrõl, a népmûvészet mesterérõl neveztük el.


Novemberi testületi ülésén döntött Berettyóújfalu önkormányzata arról, hogy a 2012-ik évi költségvetésbõl elkülönített ötmillió forintot megemeli 840 ezer forinttal, mivel a beérkezett pályázatok elbírálásakor kiderült: még 28 diák lenne jogosult a Bursa Hungarica Felsõoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer keretében nyújtandó támogatásra.

Szüretelõ ovisok Pocsajban2011-10-10 11:08:39


Pocsaj - Szüreti felvonuló óvodások, iskolások járták Pocsaj utcáit október 7-én, szekerezéssel egybekötve.

Bíróság elé állítottak hétfõn egy tanárt Nagy-Britanniában azzal a váddal, hogy meg akarta ölni egyik diákját. Az ügyész szerint az 50 éves férfi egy súlyzóval többször fejbe vágta a 14 éves fiút, miközben háromszor azt kiáltotta, hogy "Halj meg!".

Mondja a közmondás. De érvényes ez a buszokra is? Milyen körülmények között jutnak el az emberek reggel a munkahelyükre, iskolába?Írja meg véleményét tapasztalatait!

Újabb tanárverés?2008-10-23 21:11:17

Az a hír járja Berettyóújfaluban, hogy nem rég az egyik iskolában diák támadt tanárra. A pletyka szinten kapott információt hivatalos források ugyan nem erõsítették meg, de már senki nem lepõdne meg azon, ha a késõbbiekben kiderülne, hogy a hírnek van valóságalapja.

« 1. oldal »