2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Budapest, 2011. november 25., péntek (MTI) – Árnyalatnyit gyengült a forint estére a fõbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi kereskedelemben a délutáni erõsödést követõen: az euró jegyzése 315 forint, a svájci franké 256 forint körül alakult.

A forint árfolyama vegyesen alakult csütörtök reggel, nagyjából tartotta a szerda estére kialakult, gyengébb szinteket. Délelõtt fél tizenegy körül erõsödni kezdett a magyar fizetõeszköz a fontosabb devizákkal szemben.

A forint viszonylag szûk sávban mozgott a reggeli kereskedésben, dél elõtt azonban gyengülésbe kezdett, ennek eredményeként az euró árfolyama 310 forint körüli szintre emelkedett.

Bár a forint a javuló nemzetközi befektetõi hangulat miatt erõsödéssel kezdte a keddi kereskedést, a délelõtt folyamán veszített lendületébõl, délutánra pedig már valamennyi fontos külföldi devizával szemben hátrányban volt.

Stablian nyitott hétfõ reggel a forint, késõbb azonban gyengülni kezdett a magyar fizetõeszköz. Délre az euró és a svájci frank több mint két forinttal, míg a dollár három forinttal erõsödött a forinthoz viszonyítva a reggeli jegyzésekhez képest.

A legfontosabb nemzetközi devizanemekkel szemben valamelyest gyengült hétfõ reggelre a forint a bankközi devizapiacon, majd délelõtt esni kezdett az árfolyam.

Csütörtök reggel a forint árfolyama valamelyest javult az összes irányadó devizához képest, de hamar elfogyott a lendület, és gyengülni kezdett a magyar deviza.

Devizapiaci szakértõk szerint Matolcsy György minizster Magyarország leminõsítését reálisnak tartó kijelentése fõszerepet játszik abban, hogy a forint gyengül és az euró a 300 forint feletti tartománbyban mozog. A hangulat más piacokon viszont kedvezõ az európai adósságválságról szóló uniós egyezség miatt: a legtöbb külföldi tõzsde, köztük a magyar részvénypiac is emelkedik, az euró erõsödött a dollárral szemben és a régiós devizák is drágultak.

Budapest, 2011. október 26., szerda (MTI) – Alig változott a forint árfolyama szerdán reggel, az eurót 297 forint körül, a svájci frankot 243 forint körül jegyezték 7 órakor.

A forint a keddi kereskedésben veszített értékébõl,  az euró és a frank árfolyama egy forinttal emelkedett, kora délután azonban a magyar deviza javított helyzetén. A magyar jegybank 6 százalékos kamatszint tartására vonatkozó döntése nem befolyásolta az árfolyamokat.

« Előző « 5. oldal »