2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Maradandó fogkárosodáshoz vezethet a különbözõ fogfehérítõ termékek használata - figyelmeztet egy kanadai szakértõ.

A vendégek nem egyedül jönnek, hanem baktériumok millióit hozzák magukkal. Ez viszont kifejezetten jót tesz az immunrendszerünknek, állítja egy amerikai kutató.

Lehet, hogy távol élünk valamilyen tragikus eseménytõl, de valójában csak egy kattintásra történik tõlünk. Az internet és a televízió állandóan bombáz bennünket a közlekedési balesetekrõl, terrortámadásokról és más felkavaró eseményekrõl szóló híradásokkal. Ez pedig komolyan árthat nemcsak a lelki, de a fizikai egészségünknek is.

Egy friss brit kutatás kimutatta, hogy a sima cukros víz is legalább annyira hatékony, ha a teljesítmény fokozásáról van szó, mint bármelyik energia- vagy sportital.

A banánkedvelõk számára aggasztó hírek láttak napvilágot. Egy gombafaj kipusztíthatja a világ egyik legnépszerûbb gyümölcsét. Egy másik fajtával ez már megtörtént.

Minél kövérebb valaki, a test annál nagyobb mennyiségben termel egy fehérjét, amely gátolja a zsírégetési képességet, állítja egy új tanulmány. Az eredmények hatással lehetnek az elhízás és más anyagcsere-betegségek kezelésére.

Svéd kutatók megfejtették a rövid ideig tartó, magas intenzitású intervall edzés hatékonyságának egyik okát.

Púposak lesznek, vagyis elgörbül a nyaka és a hátgerince azoknak a gyerekeknek, akik okostelefonjuk vagy más készülékek monitorja elõtt töltenek naponta több órát egy ausztrál gerincspecialista szerint.

Miközben a szakma és a sajtó is számos, az egészségünket védõ, fejlesztõ és javító intézkedésrõl számolt be az elmúlt pár évben, az egészségügyi mutatók nem igazolják a várakozásokat, nem javul látványosan a magyarok egészségi állapota. Mi ennek az oka? Megtudjuk Török Krisztinától, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet fõigazgatójától, aki a 2015-ös Egészségjelentést ismertette.

Az ózonnal és finomszemcsés anyagokkal szennyezett levegõ évente nagyjából 6,6 millió ember korai halálát okozhatja a következõ 35 évben, amennyiben nem történik jelentõs elõrelépés a levegõminõség javítása érdekében - figyelmeztetnek a szakemberek.

Valószínûleg sokan várták már, hogy beköszöntsön az igazi nyár. A hétvégén és a jövõ hét elején várható kánikula azonban a szokásosnál is nagyobb megterhelést jelenthet a szervezetre. Még a teljesen egészséges embereknek is célszerû megtenniük néhány óvintézkedést, a betegeknek, különösen a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedõknek pedig a szokásosnál is jobban oda kell figyelniük egészségükre.

Sokszor a legjobb megoldások egyben a legegyszerûbbek is. És ez igaz a gyaloglásra is, ami a testmozgást illeti. Csak el kell indulni, nem szükséges semmiféle speciális felszerelés, kondi, csak elhatározás kell. Rengeteg tanulmány íródott a gyaloglás fantasztikus jótékony hatásairól, így ha tehetjük, sétáljunk nagyokat.

Már kapható friss kerti uborka a piacokon, igaz melegházakban termettek, de jobb, mint az egész évben beszerezhetõ kígyóuborka. Ennek a finom zöldségnek számtalan jótékony hatása van a szervezetre. Íme ezek közül 7 darab.

Tragikus koleszterinszint2015-05-13 05:23:45

Már a fiatal korcsoportot is érinti a magas értékek problémája.

A kutatás szeretné megváltoztatni a képet, miszerint alacsony az egészségtudatosságunk szintje.

A népszerû pszichológus, Bagdy Emõke tart elõadást május 7-én, 19 órától a Lovardában.

A diéta az egyetlen gyógymód, ha valakinek ételintoleranciája van.

Ez minden étkezés alapja2015-03-03 17:29:52

Komoly veszélyt rejt a nassolás és a vitaminszegény étrend ingoványos ösvénye.

A növényi olajok részleges hidrogénezésével keletkezett transzzsírsavak rendkívül ártalmasak az egészségre.

Mini szimpóziumon mutatták be, milyen lehetõségeket teremt az a Magyarországon egyedülálló, teljes emberi génkészlet gyors szekvenálására képes mûszer, amit a Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetében adtak át.

A migrén kialakulásához vezetõ genetikai tényezõket, valamint a migrén és a stressz összefüggéseit vizsgálja a Semmelweis Egyetemen a Nemzeti Agykutatási Program B alprogramja keretében most megalakult MTA-SE-NAP B Genetikai Agyi Képalkotó Migrén Kutatócsoport.

Szerdától nem lehet olyan élelmiszert forgalomba hozni Magyarországon, amely összes zsírtartalmának 100 grammjában a transzzsírsavak mennyisége meghaladja a 2 grammot.

Nyakunkon az influenzaszezon. Megoldást jelentenek-e a betegségek ellen a vitaminok? Mennyit szedjünk ezekbõl? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

A nocebohatás lényegében a placebohatás ellentéte. A placebo esetében az ember valamilyen hatástalan dologtól, például hatóanyag nélküli gyógyszertõl, jobban érzi magát. A nocebóktól viszont rosszabbul érzik magukat az emberek. Ez a hatás szélsõséges esetben akár halálhoz is vezethet.

Az influenzajárvány miatt több budapesti egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal (ÁNTSZ) honlapján hétfõn.

« 1. oldal »  ... 8 Következő »