2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Influenza - a mutáns törzs2009-06-17 10:43:49

A Novartis svájci gyógyszergyártó vállalat pénteken bejelentette, hogy elõállították az új influenza vakcinájának elsõ, kísérleti adagját a németországi Marburgban lévõ üzemükben.

A karácsony az év legnagyobb ünnepe, ilyenkor bezár a bazár és mindenki szerettei körében, az otthonában ünnepel. Sajnos - Murphy törvényei szerint - az ünnepek alatt is elfogyhat a cukor, a tej, sõt a fogunk is megfájdulhat vagy éppen rosszul is lehetünk. Lássuk, milyen szolgáltatások mikor elérhetõek karácsony alatt és újév elõtt!

A magyarok több cigarettát szívnak, mint az Unió többi országának lakosai, ráadásul a huszonévesek 60 százaléka dohányzik – derült ki az Európai Unió történetének legnagyobb közegészségügyi felmérésébõl.

A farkasemberek éjszakája2008-10-14 22:19:37

Ha farkasembert nem is, az éjszakát bevilágító teliholdat valószínûleg mindenki látta október 14-én este. Hatását pedig legtöbben  már napokkal elõtte érezték.

Egy új tanulmány szerint a dohányzás otthoni tiltása valóban visszatartja a tinédzsereket a cigaretta korai kipróbálásától, ezáltal elõsegítheti a dohányzásellenes magatartásmód minél korábbi kialakulását. Ez abból a szempontból lehet különösen fontos eredmény, mert a cigarettafüst - mind aktív, mind passzív formában belélegezve - sokkal károsabb hatást fejt ki a gyermekek fejlõdõ szervezetére, mint a felnõttekére.

Nyíregyháza - Az a pályakezdõ is rendelkezhet érvényes társadalombiztosítással, akinek még nem sikerült elhelyezkednie. Illetékes szakemberek segítségével próbálunk tanácsot adni: mit tehetünk, ha ilyen helyzetbe kerülünk?

« Előző « 8. oldal »