2024. április 23. Kedd, Béla.
 

„Nyomorultul érzi magát? A leggazdagabb 1 százalék lehet a hibás” – ezzel a nem mindennapi felütéssel kezdõdik a Marketwatch cikke, ami az egyes országokban tapasztalható egyenlõtlenség és az általános közérzet összefüggéseivel foglalkozik.

Európa egyik legboldogtalanabb népe a magyar. A válságban tengõdõ görögök szintjén a közhangulat. A magyarok elégedettsége semmilyen területen nem éri el az európai átlagot. Panaszkodunk a személyes kapcsolatainkra, a helyre, ahol lakunk, és az anyagi helyzetünkre is. Szerencse, hogy dolgozhatunk, mert csak ebben lelünk egy kis örömöt.

A felnõtt magyar lakosság 89 százaléka elégedett az egészségi állapotával vagy legalábbis kielégítõnek tartja azt, csaknem kétharmada jónak vagy nagyon jónak tekinti, az egészségügyi ellátásokkal pedig a túlnyomó többség elégedett – ismertette Boros Julianna, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkatársa felmérésük eredményét csütörtökön Budapesten.

Az idén õsszel is kérdõíves vizsgálatot indít a villamos energia és földgázfelhasználók elégedettségének felmérésére a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal (MEKH).

« 1. oldal »