2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Ismét hajdúszoboszlói nyugdíjasoknak tartott elõadást a bûnmegelõzési tanácsadó.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében, hatalmas érdeklõdés mellett zajlott a drogmegelõzõ tanácsadás és elõadás a napokban a településen.

A Dél-Karolinai Egyetem kutatási igazgatója a Debreceni Egyetem agrárkarán tartott elõadást a géntérképezéssel kapcsolatos kutatásairól.

Lelki eredetû betegségekre2015-05-05 10:44:24

Utak az egészség megõrzéséhez – errõl beszél Bagdy Emõke május 7-én este a Lovardában.

A magyar nyelv hete megyei megnyitóját csütörtökön tartották a Tudományos Ismeretterjesztõ Társulat megyei szervezete rendezésében a Kertész László Városi Könyvtárban.

Egy házaspár, két színész, öt rendezõ, öt jelenet és öt divattervezõ egy ötjelenetes angol komédiában.

A sérelemdíj volt az egyik központi témája az április 10-én, pénteken a Debreceni Egyetem Jogi Karán tartott konferenciának.

Két debreceni oktatási intézményben is elõadást tartott a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztályának munkatársa az internethasználat veszélyeirõl.

Nem hibátlan, de minõségi és igazán õszinte a diákszínjátszók mûve.

A debreceni Waldorf Általános Iskola felsõ tagozatos diákjai 2015. március 3-án bûnmegelõzési elõadáson vettek részt.

Nappalija ablakán át érkezve hódítja meg egy magánklinika vezetõ professzorának (Szervét Tibor) szívét egykori páciense (Sipos Vera), aki úgy dönt, beköltözik a Szajna parti lakásba, mivel a doktor diagnózisa miatt nincstelen lett.

A hajdúnánás-tedeji óvodások játékos formában ismerkedtek a közlekedés szabályaival.

A Kertészek, kertbarátok Hajdú-Bihar megyei szövetsége ingyenes téli népfõiskolai továbbképzése keretében február 6-án, pénteken 9–12 óra között Növényvédelem a házi kertekben címmel tart elõadást dr. Tarcali Gábor, a Magyar Növényvédõ Mérnöki Kamara elnöke.

Az egyik debreceni szakiskolában tartott bûnmegelõzési elõadást a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztályának vezetõje.

Berettyóújfalu – A népszerû énekes, Molnár Ferenc Caramel, Berettyóújfalu gyermekotthonába állami gondozott lakóihoz látogat, hogy segítsen egy fiatalokat célzó prevenciós programban. Caramel, aki példakép a hátrányos helyzetû gyerekek számára, õszintén beszélget majd a fiatalokkal szexualitásról, védekezésrõl és drogokról.

Akárcsak tavaly, idén is bekapcsolódott Csökmõ az országos Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! programba.

A tanév utolsó D.A.D.A óráján a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnmegelõzési elõadója a nyár veszélyeire hívta fel a figyelmét a Bocskaikerti Általános Iskola hetedikeseinek.

Több mint száz család vett részt a hajdú-bihari rendõrök által Debrecenben megtartott elõadáson.

Minél hamarabb azonosítják az immunhiány betegségeket, annál korábban kezdõdhet el a gyógyításuk. Ez a betegség világhetének fõ üzenete.

A Román Nemzetiségi Önkormányzat és a Görögkatolikus Egyházközség közös Együttmûködési Megállapodásának keretében megvalósuló programok – amelyek a templomfelújítással kapcsolatos pályázathoz kapcsolódnak – része volt az az elõadás, amelyet december 6-án tartottak a görögkatolikus templomban.

Dinoszauruszok nyomában…2013-11-06 17:47:54

A Kárpát-medence dinoszauruszai címmel elõadást tartott Fõzy István, a Magyar Természettudományi Múzeum paleontológusa a komádi Közösségi Ház nagytermében, november 6-án.

István, a királlyal ünnepli jubileumát Kaba
Kaba – A település apraja-nagyja, a lelkésztõl a hentesig mindenki játszik a darabban.

Kuruc dalok, népdalok, magyar nóták és örökzöld slágerek csendültek fel a hetvenöt éves H. Kiss János több mint százéves tárogatóján május 22-én, a csökmõi Faluház könyvtárában.

Népzenei találkozóra gyülekeztek a csökmõi Faluházba a különbözõ településekrõl érkezõ népdalkörök és szólisták szeptember 29-én.

Derecske - Ebben az évadban is megrendezi nagy sikerû színházi sorozatát a Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár. A 2011/2012-es idény november 24-én kezdõdik, Szûts István és Koltay Gergely Honfoglalás címû rockoperájának elõadásával.

« 1. oldal »  Következő »