2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az egyszeri hatások nélkül is tovább folytatódhat idén a reálbérek emelkedése Magyarországon az MTI által pénteken megkérdezett elemzõk szerint.

Az autóhiteleseknek fájhat leginkább a svájci frank erõsödése, a lakáshitellel rendelkezõk túlnyomó többségét nem érinti az árfolyamváltozás, hiszen õk már rögzített árfolyamon törlesztenek - emelték ki az MTI-nek csütörtökön nyilatkozó devizapiaci elemzõk.

Az MTI által megkérdezett szakértõk szerint a Fidesz-KDNP a vasárnapi választás egyértelmû gyõztese, de az újabb kétharmados többség sorsa néhány egyéni választókerület eredményének végsõ alakulásától függ.

A jármûipar jó teljesítménye segítette a külkereskedelmi többlet emelkedését - hangsúlyozza a friss külkereskedelmi adatokkal kapcsolatban a Takarékbank és az Erste elemzõje, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A kedvezõ adatok a tárca szerint megerõsítik a kormányzat idei GDP-várakozását és növelik annak lehetõségét, hogy a gazdaság jövõre a vártnál gyorsabban bõvülhet.

A várakozásoknak megfelelõen nõttek a keresetek szeptemberben az MTI által megkérdezett elemzõk szerint, ugyanakkor azt is hozzátették, hogy a versenyszférában továbbra is lassabb a bérnövekedés üteme. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy sorozatban a kilencedik hónapja tart a bérek emelkedése.

Káosz, egyre csúszó határidõk, és legalább 60 milliárd forint kár. Így jellemezte az elmúlt évek 3 legnagyobb fõvárosi beruházását az a jelentéstervezet, amelyrõl ma tárgyalt a fõvárosi önkormányzat bizottsága.
« 1. oldal »