2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Mérlegen a tisztesség2015-05-14 10:19:50

Több felvágottat fizettettek ki az ellenõrökkel, mint amennyit vásároltak.

Tejágazati ellenõrzést rendelt el az országos fõállatorvos május 6-tól a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácstól érkezõ bejelentések alapján, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok élelmiszerbiztonsági szakemberei elsõsorban az alacsony áron értékesített import fogyasztói tejeket és tejtermékeket vizsgálják – közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.

A jogosítvány megszerzése elõtt még pontos a nyilvántartás, más esetekben viszont…

Mintegy 16 millió forint bírságot szabott ki 148 esetben a több mint 3800 vizsgálat során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a húsvéti országos ellenõrzés-sorozatban – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Tavaszi ellenõrzéseket tart az adó- és vámhivatal az Észak-Alföldi régióban.

Fokozott közúti ellenõrzéseket tartanak a rendõrök megyénkben az ünnep idején.

Józan húsvét elnevezéssel országos akciót tart a rendõrség csütörtöktõl hétfõig, elsõsorban az ittas és bódult jármûvezetõk kiszûrése érdekében – jelentette be az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti fõosztályának vezetõje sajtótájékoztatón Budapesten.

A március elején indult húsvéti fogyasztóvédelmi ellenõrzések során 7,5 millió forint bírságot szabtak ki a hatósági ellenõrök, a tavalyi 43 százalékkal szemben az idén az ellenõrzött üzletek 46 százalékában találtak szabálytalanságot – mondta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelõs helyettes államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A rendõrség április 2. és 6. között közúti ellenõrzéseket tart, amelyeken nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ittas vagy bódult állapotban közlekedõ, agresszív, szabályszegõ gépjármûvezetõket kiszûrje a forgalomból, és ellenõrizze a passzív biztonsági eszközök használatát – tudatta az Országos Rendõr-fõkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a rendõrség honlapján.

Minek akkor biztonsági öv?2015-03-28 09:24:54

A TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Mûveleti Csoportja) idei ellenõrzési terve alapján szervezett európai kampányához kapcsolódó Hajdú-Bihar megyei akcióban ezúttal a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak használatát ellenõrizték kiemelten a rendõrök március 9–11. között.

Bekeményítene a jegybank2015-03-18 18:35:16

A nemzetgazdasági minisztériumnak és az MNB-nek is vannak ötletei a szigorításra.

A rendõrök 41 alkalommal állapították meg a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztását.

Az adóhatóság revizorai az idén is kiemelt figyelmet fordítanak az egyéni vállalkozók ellenõrzésére, és fókuszban marad az internetes kereskedelem is, a pénztárgépek használatát pedig a "segítõ" ellenõrzés helyett a kockázatelemzésen alapuló váltja fel - ismertette Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A végcél az, hogy minden közintézményben felmérjék a kazánok és kémények állapotát.

Változnak a nemzetbiztonsági ellenõrzés szabályai és az ezzel kapcsolatos egyes jogorvoslati lehetõségek, vizsgálatok, bírósághoz fordulás rendje február 1-jétõl.

Hat távhõszolgáltató és három hulladékkezelõ társaság után a szegedi, a celldömölki és a nyíregyházi távhõszolgáltató vállalatok ellenõrzését is lezárta az Állami Számvevõszék (ÁSZ), a jelentéseket szerdán hozták nyilvánosságra.

Egyebek mellett áfacsalásra utaló jeleket, foglalkoztatási és bejelentési szabálytalanságokat kerestek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszeren (ekáer) alapuló háromnapos ellenõrzéssorozatán - közölte a hivatal szóvivõje kedden az MTI-vel.

Az igazi hideg idõ beköszöntével különösen fontos a külterületeken élõkre való nagyobb odafigyelés. A rendõrök 2014. december 31-én a társszervekkel közösen ismét ellenõrzéseket tartottak a külterületeken.

A bevásárlóközpontokban a menekülési útvonalak állapotát is szemrevételezik.

A súlyos és gyakran halálos balesetek megelõzése érdekében az "Érj haza biztonságban!" vasútbiztonsági kampány keretében november 24-tõl tíz nap alatt 120 alkalommal ellenõrzött a rendõrség és a MÁV közösen - közölte Kertész Ottó, a MÁV Zrt. biztonsági fõigazgatóságának vasõtbiztonsági vezetõje csütörtökön a kampányzáró sajtótájékoztatón Budapesten.

A püspökladányi rendõrök 2014. november 28-án éjjel nagyszabású ellenõrzést végeztek.

A debreceni rendõrök elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint hat koszovói állampolgárt akart Németországba juttatni.

A hajdú-bihari rendõrök külterületi ellenõrzéseket tartottak.

„Az természetes, hogy az autónkat pár évente levizsgáztatjuk, a lakásunk fûtésénél azonban ódzkodunk ettõl.”

A rendõrök és polgárõrök közösen végeztek közúti ellenõrzéseket Berettyóújfaluban.

« 1. oldal »  Következő »