2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

 

Erõsödött hétfõn a forint a javuló magyar és régiós makrogazdasági mutatóknak köszönhetõen.

Illusztráció - Pollenhelyzet - Erõsödik a nyári gyomok pollenszórásaBudapest, 2013. május 18., szombat (MTI) – A tavaszi fák pollenszórása fokozatosan visszaszorul, erõsödik viszont a nyári gyomoké, fõleg a pázsitfûféléké – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Facebook-oldalán szombaton.

Mérsékelt gyengüléssel kezdte a hétfõi kereskedést a forint, késõbb azonban irányt változtatott, így az euró árfolyama 290 forint alá került.

Erõsödött a forint csütörtök délelõtt a fõbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi kereskedelemben a szerda esti jegyzésekhez képest.

A vártnál enyhébb uniós dorgálás, illetve a pozitív nemzetközi hangulat is hozzájárult a forint erõsödéséhez. Az is kedvezõ hír lehet, hogy a svájci frank ismét gyengülni kezdett az euróval szemben, és megközelítette az 1,21-es szintet, áll a Commerzbank napi pici kommentárjában.

Megszületett a görög mentõcsomag, fokozódott az öröm a piacokon. 9 hónapos csúcson az olaj ára, kúszik felfelé az arany is. Csekély mozgások az ázsiai piacon. 5 hónapos csúcsra erõsödött a forint az euróval szemben. Brüsszel felfüggesztheti a kohéziós források egy részét. Emelkedésre számítunk ma.

Budapest, 2011. december 20., kedd (MTI) – A jegybank piaci várakozásoknak megfelelõ kamatdöntését követõen erõsödött a forint.

Budapest, 2011. november 16., szerda (MTI) – A forint erõsödött szerda kora estére az euróhoz és a frankhoz képest a délutáni, valamint a reggeli jegyzéséhez viszonyítva a bankközi devizapiacon.

Budapest  (MTI) - Enyhén erõsödött kedd reggelre a forint a legfontosabb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Felemásan szerepelt a forint csütörtökön. Reggelre erõsödött a magyar deviza, majd gyengült, késõbb, az euró görög mentõcsomagról szóló hírek megjelenése utáni látványos erõsödésével párhuzamosan erõsödött.  nemzetközi piacokon bekövetkezett  forint a bankközi devizapiacon a dollárhoz és a svájci frankhoz képest is, délelõtt azonban veszített értékébõl a forint. Az eurózóna pénzügyi csoportjának vezetõje, Jean-Claude Juncker csütörtökön azt nyilatkozta, nem zárható ki a részleges görög csõd, ezután az euró gyengült. Késõbb azonban erõre kapott az euró, és ezzel párhuzamosan a forint is erõsödött.

« 1. oldal »