2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Hajdú-bihari polgármesterek szerint pusztán önerõbõl a településeik vajmi kevésre jutottak volna.

A mezõgazdasági kibocsátás mintegy tizenhárom százalékát a baromfiágazat adja.

Összesen 35 milliárd forint vidékfejlesztési támogatásra ír ki új pályázatokat a Lázár János vezette Miniszterelnökség.

A kormány rendkívüli mûködési támogatásban részesíti azokat az önkormányzatokat, amelyek 2008-2009-ben játszótérépítésre igényeltek támogatást, de az igényelt pénzeket az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) által feltárt szabálytalanságok miatt vissza kell fizetniük – közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

16 ezernél is több mérgezést okoznak ezek a termékek az Európai Unió országaiban.

A minisztériumi dolgozók annál több jutalmat kapnak, minél több pénzt sikerül lehívni.

Az Európai Unió (EU) tagországai közül Luxemburgban volt a legnagyobb, havi 1923 eurós az országos minimálbér 2015 januárjában - tette közé friss adatait csütörtökön az EU statisztikai hivatala, az Eurostat.

Megjelent a késedelemben lévõ uniós támogatású állami, illetve önkormányzati fejlesztések listája pályázati honlapon.

Fõszabály szerint nem ellentétes az uniós joggal az a magyar szabályozás, amelynek alapján a tisztességtelen szerzõdési feltételek érvénytelenségének megállapítása iránt indított pereket át kell tenni a magyar törvényszékekhez - mondta ki csütörtökön közzétett ítéletében az Európai Unió luxembourgi székhelyû bírósága.

Több mint 1,3 millió eurót (404 millió forint) nyert három, magyar intézmény által koordinált kutatási pályázat az unió Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogramjának "kiválóság terjesztése és a részvétel szélesítése" elnevezésû alprogramjában - derül ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) közleményébõl.

Életmentõ támogatások2015-02-03 11:23:20

Az állattartók sikerként értékelik a termeléshez kötött uniós támogatások megõrzését.

A közvetlen támogatások új rendszerében kötelezõ és önkéntes elemek jelennek meg.

Továbbra is jelentõs igény van a kerékpárutak építésére megyénkben.

A kezdeményezésben résztvevõ intézmények és gyermekek száma folyamatosan nõ.

Aki nem bír el egy vadiúj rendszert, áttérhet vegyes tüzelésre.

Mások miatt bûnhõdünk2015-01-10 20:12:29

Az új szisztémát az alkalmazott „malus” ellenõrzési hullámvasúttá alakíthatja.

Szeptember 26-ától automatikusan hatályba lép Magyarországon is az az uniós rendelet, amely éves átlagban mérve a legalább 86 százalékos hatásfokú gázkazánok forgalomba hozatalát engedélyezi, ez azt jelenti, hogy ekkortól csak kondenzációs gázkazánok felszerelésére lehet engedélyt kapni - mondta Bart István, a Magyar Energiahatékonysági Intézet igazgatója, szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Január elsejétõl biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel és nincs köztartozása - olvasható a Magyar Közlönyben.

Az Európai Unió (EU) által finanszírozott útfejlesztési projekteknek minden esetben meg kell felelniük a rentabilitás kritériumának - nyilatkozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek arra a kérdésre válaszolva, hogy nincs-e ellentmondás a miniszterelnök Napi Gazdaságban megjelent interjúja és az általa korábban elmondottak között.

Fõtér helyett gazdaság2014-11-21 11:56:43

Elsõsorban a magyar gazdaság erõsítését fogja támogatni a következõkben az EU.

Az Európai Bizottság arra számít, hogy az államháztartás hiánya Magyarországon a következõ években végig a 3 százalékos küszöbérték alatt marad, az államadósság 2016-ra 1,7 százalékponttal csökken, a gazdasági növekedés pedig 3,2 százalékról fokozatosan 2 százalékra mérséklõdik - derül ki a brüsszeli testület által kedden közzétett, úgynevezett õszi gazdasági elõrejelzésbõl.

Egyszerûsödik a kulturális célú EU-s támogatások igénylése 2014 és 2020 között az elõzõ EU-s költségvetési ciklushoz képest.

A következõ években több EU-forrás jut a vidéki élet vonzerejének növelésére. Ezt a szerteágazó tevékenységet hangolja össze a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH), amely több száz új program, a helyi közösségeket erõsítõ ötlet megvalósítását támogatja – mondta Mezõszentgyörgyi Dávid, a két éve alakult szervezet fõtitkára az MTI-nek.

Az EU-ukrán-orosz háromoldalú gázártárgyalások csütörtök este folytatódnak Brüsszelben, miután a szerda délután megkezdett és csütörtök hajnalig folytatott egyeztetéseken sem született végleges megállapodás a felek között arról, miként tud Ukrajna írásos garanciát vállalni a fizetésre.

Aláírták a téli idõszakra vonatkozó gázmegállapodást péntekre virradóra Brüsszelben Oroszország, Ukrajna és az Európai Unió képviselõi.

« 1. oldal »  Következő »