2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A forint a keddi kereskedésben veszített értékébõl,  az euró és a frank árfolyama egy forinttal emelkedett, kora délután azonban a magyar deviza javított helyzetén. A magyar jegybank 6 százalékos kamatszint tartására vonatkozó döntése nem befolyásolta az árfolyamokat.

Bár hétfõ reggel még erõsödött a forint a nemzetközi devizakereskedelemben, délelõtt ismét gyengülni kezdett valamennyi fontosabb külföldi pénzhez képest. Késõbb az euró gyengült, a dollár azonban tartotta árfolyamát. A szerdai uniós csúcsig a kereskedõk széles árfolyam-ingadozásokra számítanak.

Budapest, 2011. október 21., péntek (MTI) – Gyengült a forint a hét utolsó napjára, bár szépített kissé csütörtöki meredek veszteségeihez képest.

Erõsödött szerda reggelre a forint a bankközi devizapiacon. Az eurót 295,5, a svájci frankot 238 körül jegyezték nyolc órakor. Egyelõre nem hatott a forint árfolyamára az, hogy a hírek szerint mégsincs megállapodás az uniós mentõcsomag kibõvítésérõl.

297 forint közelében is járt az euró árfolyama kedden reggel, hétfõn egy esetleges magyar leminõsítés hírére esett a forint árfolyama. A 240 forintos szint közelében jár a svájci frank is.

A svájci frankkal és az euróval szemben stagnált, az amerikai dollárhoz képest valamelyest gyengült hétfõ reggelre a forint a bankközi devizapiacon

Az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankoz viszonyítva is erõsödött csütörtök kora reggel a forint. Kereskedõk szerint, ha a szlovák parlament még csütörtökön megszavazza az euróövezeti mentõalap (EFSF) bõvítését, az újabb erõs támogatást adhat a térségi valutáknak.

Hullámzó teljesítményt nyújtott szerda délelõtt a forint, kora reggel még erõsödött, majd gyengült, késõbb pedig újból erõre kapott. A dollár több mint három forinttal gyengült délelõtt.

A hétfõi erõsödés után alig változott a forint árfolyama a fõbb devizákhoz képest kedd kora reggel: az eurót 293 alatt, a svájci frankot 237 forint körül jegyezték a devizapiacon. Kilenc óra elõtt gyengülni kezdett a forint, devizapiaci kereskedõk szerint bizonytalanságot okoz, hogy a szlovák parlament miként szavaz majd az uniós mentõcsomag kibõvítésérõl. Kora délután javított a forint, bár a svájci frankot 240 forint fölött is jegyezték.

Stagnált a forint2011-10-10 10:52:03

Hétfõn reggel stagnált a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.

Budapest (MTI) – Alig változott a forint árfolyama csütörtök reggel, az eurót 297 forint körül, a svájci frankot pedig 241 forint körül jegyezték 7 órakor.

Szerény pozitív korrekció után szerdán reggel ismét a 300 forintos euró jegyzés környékére gyengült a forint.

Gyengült a forint a fõbb devizákhoz képest kedd reggel a nemzetközi bankközi piacon. Az euró gyengülését követve a dollárral szemben: az eurót 298 fölött, a svájci frankot 245 forint körül jegyezték fél nyolc elõtt.


Budapest (MTI) – Gyengült péntek reggelre a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.

Csütörtök reggelre veszített a forint az euróval szemben a bankközi devizapiacon, a svájci frankkal és a dollárral szemben viszont még tartja magát. Az árfolyamokat várhatóan befolyásolja majd, hogy csütörtökön tér vissza Görögországba az Európai Unió küldöttsége, és döntenek arról, hogy megkapja-e az ország a mentõcsomagból esedékes hitelrészt.

Gyengült a forint2011-09-28 10:46:09

A romló globális piaci hangulatban gyengült a forint szerdán délelõtt mind az euróval, mind a svájci frankkal szemben.

A forint pénteken kora reggel erõsödött a svájci frankkal és az euróval szemben a csütörtök esti jegyzéshez képest. Az MTI által megkérdezett elemzõk azonban úgy vélik, hogy akár már pénteken is 300 forintra erõsödhet az euró.

Nagymértékben gyengült csütörtök reggel a forint a devizapiacon. Az eurót 295 forint fölött is jegyezték nyolc óra után. A Fed hosszú távú kötvényhozam-csökkentõ mûvelete jelentõs dollárerõsödést hozott, a kockázatkerülés fokozódott, az euró és a térségbeli devizák gyengültek. Tíz óra után javított a forint az euróhoz és a svájci frankhoz képest.

Kissé gyengült a forint a fõbb devizákhoz képest kedd reggelre a nemzetközi bankközi piacon, az eurót 291, a svájci frankot 241 forint körül jegyezték. Délelõtt szûk sávban ingadozott a forint, csak a dollár gyengült enyhén. Bár londoni elemzõk nem tartották kizártnak, hogy a jelenlegi kockázati környezetben az MNB kamatemelésre szánja el magát, maradt a hat százalékos alapkamat.

Budapest (MTI) - Gyengült a forint árfolyama hétfõ reggel péntekhez képest, a svájci frankot 233,20 forint körül, az eurót pedig 281,70 forint körül jegyezték 7 órakor.

Budapest (MTI) - Gyengült a forint péntek estére, az eurót 280 forint felett, a svájci frankot pedig 231 forint felett jegyezték röviddel 18 óra után.

Hat havi mélypontra gyengült az euró árfolyama dollárban azt követõen, hogy az EKB "ejtette" kamatemelés felé hajló pénzpolitikáját és a gazdasági növekedés lassulását jelezte elõre a szuverén adósságválsággal terhelt euróövezetben.

Csak részleges megoldást jelent a magyar devizahiteleseknek az, hogy a svájci jegybank bejelentette, gátat szab a frank erõsödésének. Tartós megkönnyebbülést az európai adósságválság megoldása hozhatna, addig viszont az [origo]-nak nyilatkozó elemzõk prognózisa szerint legfeljebb arra számíthatnak az adósok, hogy 220-230 forintos frankárfolyamon törleszthetnek. Mostantól már nem csak a frank árát, hanem az euróét is érdemes lesz figyelniük.

Budapest (MTI) - Kedden a svájci jegybank árfolyam-korlátozó lépésének köszönhetõen erõsödhetett a forint, a svájci frankkal szemben jelentõs, a többi devizával szemben ehhez képest kisebb mértékben.

Erõsödött kedd délelõtt a forint a bankközi devizapiacon, svájci frankot 238 forint alatt jegyezték tíz óra után. A forint az európai kereskedés kezdete óta erõsödõ eurót követi.Kedden kamatdöntõ ülést tart az MNB, a várkozások szerint marad a jelenlegi kamatszint.

« Előző « 7. oldal »  Következő »