2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az eurózóna gazdasága idén a tavalyit némiképp meghaladó ütemben bõvülhet, jóllehet a gazdasági fellendülést 2015-ben segítõ ciklikus hatások 2016-ban már nem támogatják olyan intenzíven a növekedést. Szerepüket átvehetik a strukturális reformok és az ezek nyomán javuló termelékenység – írják a Pioneer Investments londoni elemzõi 2016-os európai elõrejelzésükben.

A szlovák bérektõl ideális esetben is 10 évre, a német életszínvonaltól 40 évre vagyunk hiper-optimista forgatókönyvek szerint. Hogy a lemaradásunkat egyszer behozzuk, nem lehet elégszer hangsúlyozni az oktatás fontosságát. Ebben a gyorsulva fejlõdõ világban olyan oktatási rendszert és közeget kellene kialakítani, amely a jövõ munkaerejének tudását nem szûkíti le egy területre, hanem megtanít gondolkodni, alkalmazkodni, cselekedni, változtatni, tájékozódni és tanulni.

Noha az európai Észak és Dél, illetve a magországok és a periféria közti különbségek régóta tárgyalt témák, az Európai Központi Bank legfrissebb adatai bizonyítják, hogy az európai pénzügyi válság során tovább nõtt a szakadék a régiók háztartásai között.

Európa társadalmi stabilitása jelenti az igazi gyökerét a kontinens gazdasági gyengélkedésének – hangsúlyozták neves közgazdászok a Bloomberg londoni konferenciáján. Meglátásuk szerint az elöregedõ társadalmak miatt nem tud Európa alkalmazkodni a változó világhoz.

Az általános iskola elején kevesen tanulnak még idegen nyelvet Magyarországon. Amikor meg már kötelezõ, akkor nem azt, amelyiket az egész kontinens. A régióban szinte az összes ország leelõzi a magyar nyelvoktatást.

Európát és fõként a feltörekvõ piacokat nem igazán gazdasági-pénzügyi problémák, hanem politikaiak sújtják. A jelenlegi légkör kedvez a nacionalizmus terjedésének, ez pedig súlyosbítja a meglévõ gazdasági-pénzügyi problémákat. Európa bizonyos tekintetben ördögi körbe került – nyilatkozta az Alapblognak Bill Emmott, aki a The Economist volt fõszerkesztõje, jelenleg befektetési alapkezelõ cégek tanácsadójaként tevékenykedik.

Tetõzik az influenzaszerû tünetekkel orvoshoz fordulók száma Európában - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vasárnap az MTI-t.

Eldõlt, hogy Grönland maga rendelkezhet az ott található uránkészletek felett, így egyre többen hangoztatják, hogy végre szakadjon el Dániától.

Megadja a kegyelemdöfést a roamingdíjaknak az Európai Unió, azt tervezik, hogy 2014-tõl Európán belül mindenhol ugyanannyiba kerül majd a telefonálás, mintha otthon beszélnénk valakivel. A mobilcégeknek ez sok pénzbe kerül, amit valamilyen módon így is, úgy is az elõfizetõk csengetnek majd ki.

Nagy lehetõség elõtt állnak az európai részvények, különösen a bankpapírok: 20 százalékos árfolyam-emelkedés következhet - fejtette ki véleményét a francia befektetési guru, Pierre Yves Gauthier a CNBC-nek.



Aki az öreg kontinensen listavezetõ, nem fér fel a „világbajnoki dobogóra”.

Európa roncstelepe lettünk2010-08-03 12:04:43
A NATO bejelentette szerdán, hogy a szövetség európai tagállamai további 600 oktatót ajánlottak fel az afgán hadsereg kiképzéséhez. James Appathurai NATO-szóvivõ elmondta, hogy a decemberben felajánlott 1000 fõvel együtt elérték a szükséges létszám felét.
« 1. oldal »