2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Európa társadalmi stabilitása jelenti az igazi gyökerét a kontinens gazdasági gyengélkedésének – hangsúlyozták neves közgazdászok a Bloomberg londoni konferenciáján. Meglátásuk szerint az elöregedõ társadalmak miatt nem tud Európa alkalmazkodni a változó világhoz.

Még ne vegyen eurót2015-07-20 13:14:41

A forintpiac 10 bázispontos kamatcsökkentést árazott be, így a monetáris tanács ülésének fõ szempontja a kamatcsökkentések folytatásának szándékáról adott jelzések lesznek - idézi a Dow Jones hírügynökség a Raiffeisen Bank elemzõjét.

A görög idegenforgalom akár jól is járhat a válsággal, egészen olcsó lehet egy görögországi nyaralás, bár elemzõk szerint biztonságosabb, ha csak a jövõ évi szezonban utazunk.

Ha a kormány megfelelõ pénzügyi, a nemzeti bank pedig jó minõségû monetáris politikát folytat, akkor a nemzeti valuta egy tízmilliós országban kifejezetten erõforrást jelent - mondta Orbán Viktor.

A benyújtott 10 közül már 6 operatív programhoz megadta jóváhagyását az Európai Bizottság.

Jelentõsen javíthatja a közép-európai gazdaságok, így Magyarország gazdasági növekedési kilátásait a héten ismertetett Draghi-csomag. Az Európai Központi Bank elnöke csütörtökön jelentette be, hogy jövõ szeptemberig összesen 1100 milliárd euró, vagyis 330 ezer milliárd forint értékben vesznek kötvényeket, friss forráshoz juttatva az euroövezet gazdaságait, közvetve pedig valamennyi uniós tagállamot. Londoni elemzõk friss elõrejelzése szerint ezek után már a 3,9 százalékos gazdasági növekedés sem kizárt Magyarországon 2015-ben.

Eurót, amíg nem késõ!2015-01-29 14:53:37

Az amerikai óriásbank stratégája szerint Európa gazdasága erõteljesen növekedni fog.

Az eurózóna gazdasága több, egymást kiegyenlítõ hatással szembesül idén.

Szeptember 23-án, kedden kerül forgalomba az új 10 eurós bankjegy, de a régi 10 eurósokat sem vonják ki egyelõre - adott ki közleményt hétfõn az Európai Központi Bank (EKB).

Az Európai Bizottság 2014. április 15-e óta, azaz a magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításának második ütemét követõen 30 alkalommal utalt át Magyarország számára uniós forrásokat, összesen több mint 1,3 milliárd euró értékben.

De a minisztérium üdvözli, hogy az Európai Bizottság szerdai konvergenciajelentésében elõször állapította meg: Magyarország teljesíti az euró bevezetéséhez szükséges konvergenciakritériumok többségét.

Az Európai Bizottságtól pénteken újabb, mintegy 150 milliárd forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, és a jövõ héten újabb utalás várható; a Miniszterelnökség és az Európai Bizottság sikeres szerdai tárgyalásait követõen pedig a kormány kiküldheti az április 15. utáni idõszakra vonatkozó számlákat - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

A Világgazdasági Fórum (WEF) zárónapján felszólaló Olli Rehn pénzügy biztos szerint az uniós és a nemzeti központi bankok mentõintézkedéseinek köszönhetõen az euróövezetben tavaly megkezdõdött a talpra állás. Az IMF-vezér nem volt ennyire optimista.

Gyengülni kezdett a forint2013-04-25 09:21:54

A szerda este valamivel 300 forint álló euróárfolyam csütörtökön kora reggel elõször enyhén lefelé indult, majd 8 óra körül emelkedni kezdett.

Az elõzetes becslés szerint februárban 1,8 százalékos volt a pénzromlás üteme az eurózónában.

A jegybank-elnökkel kapcsolatos aggodalmak miatt a Raiffeisen Bank elemzõi 300 forintos eurót prognosztizálnak márciusra, bár úgy vélik, addig bõven efölé is kúszhat az árfolyam.

Hirtelen megugrott az euróárfolyam csütörtök reggel, ismét közel került a 295 forintos szint. A délelõtt folyamán aztán megfordult a trend, fél 12-re 293 forint alá süllyedt az árfolyam, kora délután pedig már a 291-es szintet is átlépte.

Minimálisan erõsödött a forint árfolyama a fõbb devizákhoz képest péntek kora reggel a csütörtök esti jegyzésekhez viszonyítva.

Valamennyi fontosabb devizához képest gyengült a forint reggelre: az eurót 284 forint fölött, a svájci frankot 235 forintnál jegyezték nyolc óra elõtt.

A 285 forintos szinte nyitotta a keddi napot az euró árfolyama. A forint hétfõn szûk sávban ingadozott, kedd reggel is alig mozdult el a fõbb devizákkal szemben.

Árnyalatnyit gyengült a forint szerda reggelre az elõzõ esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi piacon. Nyolc óra elõtt az eurót 281 forint fölött jegyezték a devizapiacon.

Hétfõ reggel 278 forint fölé kúszott az euró árfolyama, de a dollár és a svájci frank is csak néhány fillérrel lett drágább a pénteki árfolyamhoz képest. Rövid idõn belül azonban ismét 278 forint alatt árulták az eurót.

Kissé gyengült péntek reggelre a forint valamennyi fontosabb devizához képest. Az eurót 277 forint fölött jegyezték nyolc óra elõtt, míg a svájci frank árfolyama 231 forintnál járt. Pénteken a görög miniszterelnök tárgyalásaira figyelnek a befektetõk.

A hétfõ délelõtti jegyezésekhez képest erõsödött a forint kedd reggelre a devizapiacon. Az eurót 277 forint alatt jegyzik, a svájci frank árfolyama közelít a 230 forinthoz.

Jó erõben a forint2012-08-16 09:15:47

Alig változott a forint árfolyama csütörtökre virradóra a fõbb devizákhoz képest: a nemzetközi devizakereskedelemben az eurót 278,55 forinton jegyezték, a szerda esti 278,35 forint után. Csütörtök reggel egy svájci frank 231,93 forintot, egy dollár 227,20 forintot ért, nagyjából ugyanannyit, mint szerdán este.

« 1. oldal »  ... 8 Következő »