2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

A dubaji Klímaváltozás Konferencián a meghívottak arra próbálnak megoldást találni, miként lehetne megszabadulni a globális felmelegedést gyorsító gáztól. A HFC-gáz olyan mindennapi használati eszközökben megtalálható, mint a légkondicionáló berendezések, a hûtõszekrények, vagy a tûzoltó készülékek, amelyek iránt az igény robbanászerûen nõ világszerte.

Egy most benyújtott Fideszes törvénymódosító javaslat szerint, amennyiben azt elfogadja az Országgyûlés, lehetõvé válik a földhaszonbérletek esetében a haszonbér idõszakonkénti felülvizsgálata.

Jegyzet: A magyar ugaron2015-04-21 11:36:10

Nem lennék most Váncsod környéki állattartó. Vagy azért szívnám a fogamat, mert veszítettem a földpályázaton, vagy mert nyertem és ez másoknak szúrja a szemét. Vékony Zsolt írása.

Most akkor az állatok fontosak, az emberek vagy a pénz?

Elhalasztotta a parlament kedden az állami földvagyon kezelésével összefüggõ egyes törvények módosításáról szóló kormányzati elõterjesztés zárószavazását.

Ismét sokan örülhettek a változatos vetõmagcsomagoknak.

A Föld magjának legbelsõ "szívét" fedezték fel amerikai és kínai kutatók, akik megállapították, hogy a belsõ rétegen belül egy jól elkülöníthetõ mag is található.

Balmazújváros képviselõ-testülete szerdán megerõsítette korábbi rendeletét, amelyben január elsejétõl aranykoronánként évi 300 forint települési adót vetett ki a földekre - közölte a város polgármestere a döntés után az MTI-vel.

Balmazújvárosban és Hajdúnánáson is az aranykorona lett a települési adó alapja.

A tilosban legeltetnek2014-11-26 09:10:55

Hortobágyi gazdák egy csoportja csatlakozik a korrupció ellen tüntetõk táborához.

A Föld mágneses tere idõnként ellentétes irányúra fordul. Az átmenet idõszakában megszûnik a kozmikus hatások elleni védelem. Ha már védekezni nem tudunk ellene, legalább tudni szeretnénk, mikor következik be.

Több megyében már végeztek a tavaszi kalászosok – az árpa és a zab – vetésével, és folyamatban van a többi kora tavaszi növény vetése is. A munkálatokat segíti a száraz idõ, de egyes megyékben jelentõs mennyiségû csapadék hiányzik a földekbõl – mondták el az MTI által megkérdezett Gyõr-Moson-Sopron, Csongrád, Hajdú-Bihar, Békés, és Zala megyei agrárszakemberek.

November vége óta három új európai mûhold kering a Föld körül. A szinkronban mûködõ szerkezetek négy év alatt minden eddiginél pontosabban fogják feltérképezni bolygónk mágneses terét.

A Föld légköre egykor alig tartalmazott oxigént, évmilliárdokra volt szükség, hogy elegendõ képzõdjön abból az elembõl, ami életben tart minket.

 

Évrõl évre emelkednek a hazai földárak. A legtöbbet a szõlõparcellák érnek, de forgalmuk minimális. Ugyanakkor egy 2009-ben megvásárolt átlagos szántót – amint az az InfoTandem heti infografikájáról leolvasható – tavaly 36,5 százalékos haszonnal lehetett továbbadni.

Mégis a kabaiaké a föld2012-09-04 21:23:02

Mégis a kabaiaké a föld
Kaba - A korábban nyertesnek kikiáltott egyik pályázó a Naplótól hallott elõször a döntésrõl.

 

Földet venne az állam2010-07-16 16:02:01

Aktív szereplõje lenne a magyar földpiacnak az állam. Bárkinek, aki eladná a földjét, elsõ körben a novemberben felálló Nemzeti Földalaphoz kéne fordulnia. Az így megszerzett területeket családi gazdaságoknak adná el vagy adná bérbe az állam.

Az utolsó vonat lekésése miatt gyalogosan indult haza Debrecenbõl Hajdúszoboszlóra egy angol férfi a magyar feleségéhez, de eltévedt; végül kifázva, egy ondódi dûlõben találtak rá – közölte szerdán Kelemen Éva rendõrségi szóvivõ.

Hûteni kell a Földet2009-07-13 14:14:09
« 1. oldal »