2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Bár az idén eddig ellenõrzött budapesti lakások 10%-ába nem tudtak bejutni a kéményseprõk, a zárt lakások száma így is jóval alacsonyabb, mint az elmúlt években.

Indul a fûtési szezon2013-10-15 19:57:52

Szeptember végéig 53 ezer fõvárosi lakásba még nem jutottak be a kéményseprõk, holott a kémények ellenõrzése a szén-monoxid-mérgezések megelõzését szolgálja.

Bár nyáron sok háztartás rendezte elmaradását, továbbra sem túl jó a magyar lakosság közüzemidíj-fizetési hajlandósága. Az adóssághalmozásból pedig gyakorta nehéz kijönni, így sok esetben szolgáltatást felfüggesztik. Azonban van lehetõségünk arra, hogy "védendõ fogyasztóvá" váljunk.

Már lehet pályázni a fûtés korszerûsítésére
Debrecen - Pályázatonként maximum 850 ezer vagy 1,5 millió forintig téríti meg az állam a költségeket.

Életünk energiái2012-08-16 09:55:48

15312_image001.jpg

Minden emberi tevékenység energiafelhasználással jár. Legyen az izomerõ, állati erõ, a nap, szél, vízenergia felhasználása, vagy akár a fosszilis energiahordozók igénybevétele… …minden esetben a XXI. századi ember életéhez elengedhetetlen az energia. Érdemes tehát tisztán látni a lehetõségeket, amikor mindennapi életünk energiájának elõállításáról és felhasználásáról beszélünk.

Nem hoz jelentõs változást a nemzetgazdasági miniszter legújabb rendelettervezetének azon passzusa, amely szerint a legfeljebb 36 kilowatt teljesítményû gázkészülékek - azaz például a gázkazánok - egyszerûsített módon cserélhetõk ki. Hiába ugyanis a hangzatos "egyszerûsített" elnevezés, korábban sem volt ez másképp.

 


Derecske – A középiskolát körülbelül öt éve átállították a településen pelletfûtésre, az óvodában pedig talajhõvel „melegítenek”. –Azt látjuk, hogy talán még ezektõl is gazdaságosabb, ha a saját magunk által megtermelt fából készült aprítékkal fûtünk, ezért idén 10 hektáron energiaerdõt telepítettünk.


Körösszakál - Bedõn már tavaly õsz óta használják, Körösszakálban e héten állítják üzembe.


Magyarhomorog - Hat év alatt, 4 millió forint ráfordítással egytizedére csökkentették a fûtési költségeiket.

Körösszakál – A legkisebbek tanóráin a konyhaszekrény ajtaját használták betûtáblának, az ebédlõasztal volt a tanulópad. A szemléltetõ eszközöket naponta hurcolták a pedagógusok az iskolából a napközi ebédlõjébe vagy a szolgálati lakásba – ahol a fûtésleállás idején a tanítás zajlott. Körösszakálban ugyanis a kifizetetlen számlák miatt a GDF Suez Zrt. tavaly november 8-án leállította a gázszolgáltatást.

Körösszakál – Mintha hiába foglalta volna az Országgyûlés törvénybe, hogy a szolgáltatók január 1-jétõl a fûtési szezon végéig nem kapcsolhatják ki az oktatási intézményeket az ellátásból, a körösszakáli általános iskolában továbbra is hideg van.

Körösszakál - Ma egyeztetnek a köröszakáli iskola átadásáról a kisebbségi önkormányzattal.

Budapest, Körösszakál - Valamennyi fél a kéttannyelvû intézmény átadásában látja a megoldást.

Körösszakálban a helyzet változatlan: nincs fûtés az iskolában. Azért halmozódott fel az adósság (és kapcsolták ki a gázt), mert az önkormányzat nem kapta meg a nemzetiségi oktatásért korábban megítélt támogatást.

Körösszakál, 2011. december 2., péntek (MTI) – A körösszakáli iskolaügyben a legfontosabb cél, hogy a második félév kezdetére új, tiszta viszonyok legyenek az intézményben, és fûtött termek fogadják a diákokat – jelentette ki Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkára pénteken, amikor a helyszínen tájékozódott a kialakult állapotokról.

Napok óta nincs fûtés a körösszakáli általános iskolában. Információink szerint 9 millió forinttal tartozik az önkormányzat a gázszolgáltatónak.

Vége a fûtésszezonnak2010-04-15 11:57:15
Véget ér csütörtökön a hivatalos fûtési idény, de ez nem jelenti azt, hogy automatikusan kikapcsolják a szolgáltatást a fõvárosi távhõs lakásokban. Az épületek körülbelül 60 százalékának szerzõdése van ugyanis a Fõtávval, ...
Hivatalosan csak január 15-ödike után derül ki, hogy az Európai Unió hozzájárul-e a magyar kormány áfacsökkentéséhez a távhõszolgáltatásban, ám ennek ellenére a DH Zrt. az eddigi 18 helyet az 5 százalékos kulcsot alkalmazza a januári számlákban.

Jöhet az alacsony áfa, és ha az erõmûvek betartják az elõírásokat, tartósan is 20-30 százalékkal olcsóbb lehet a távfûtés. De most még fontosabb az olcsó áram és az olcsó gáz.

A korábban vállalt 38 helyett csak 30 millió köbméter földgáz érkezik Magyarországra Ukrajnán keresztül - jelentette be Molnár Csaba energiaügyi miniszter. Hétfõn délután négytõl valóban csökkenni kezdett a gázszállítás intenzitása, Molnár szerint azonban az sem okoz ellátási problémát, ha kiesik 8 millió köbméter, mivel azt a tározókból pótolni lehet. Az E.on szóvivõje szerint hónapokra elég a tartalékgáz, a miniszter szerint kizárt a lakossági fogyasztás korlátozása.

« Előző « 2. oldal »  Következő »