2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A fûtési szezonban ügyelni kell a lakások megfelelõ szellõztetésére, mert így elkerülhetõ a belsõ térben megtalálható allergének, valamint a szén-dioxid és a szén-monoxid okozta egészségkárosodás.

Indul a fûtési szezon2013-10-15 19:57:52

Szeptember végéig 53 ezer fõvárosi lakásba még nem jutottak be a kéményseprõk, holott a kémények ellenõrzése a szén-monoxid-mérgezések megelõzését szolgálja.

Idén három mérgezésrõl értesül a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Bár nyáron sok háztartás rendezte elmaradását, továbbra sem túl jó a magyar lakosság közüzemidíj-fizetési hajlandósága. Az adóssághalmozásból pedig gyakorta nehéz kijönni, így sok esetben szolgáltatást felfüggesztik. Azonban van lehetõségünk arra, hogy "védendõ fogyasztóvá" váljunk.

Október 15-tõl indul a fûtési szezon Budapesten, de a hidegre fordult idõjárás miatt a fõvárosban jelenleg is van öt olyan társasház, ahol a FÕTÁV Zrt. elindította a szolgáltatást. A szerzõdött lakóközösségek egyénileg kérhetik a távfûtés elindítását: az elõrejelzések szerint az elõttünk álló éjszakákon akár 10 fok alá is süllyedhet a hõmérséklet.

Vége a fûtésszezonnak2010-04-15 11:57:15
Véget ér csütörtökön a hivatalos fûtési idény, de ez nem jelenti azt, hogy automatikusan kikapcsolják a szolgáltatást a fõvárosi távhõs lakásokban. Az épületek körülbelül 60 százalékának szerzõdése van ugyanis a Fõtávval, ...
Kezdõdik a fatolvajszezon2009-10-21 15:58:42

Illusztráció

A rendõrök quadokkal, crossmotorokkal járják az erdõt – a tolvajok roncs-Ladával, megerõsített biciklivel.

Csütörtökön megdõlt a budapesti melegrekord, és az országos melegrekord is veszélyben volt, azonban a mai volt az utolsó nyárias nap.
« 1. oldal »