2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Magyarországon 202 olyan fürdõ található, amely a nemzetközi turizmus szempontjából is jelentõsnek számít – mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelõs helyettes államtitkára az idei strandszezon megnyitóján csütörtökön a budapesti Gellért Gyógyfürdõ és Uszoda bejárata elõtt.

Harminckét magyar fürdõ csatlakozott a Víz Világnapjához, amely alkalomból hagyományosan az ország számos pontján várják a fürdõk rendezvényekkel, oktató- és szabadidõs programokkal, gyógyvízkóstolással a vendégeket.

A fürdõkkel bõvül a nemzeti tanúsító védjegyrendszer, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Fürdõszövetség 1-5 csillaggal minõsíti azokat az élményfürdõket, gyógy-, wellness-, illetve orvosiwellness-fürdõket, strandfürdõket és uszodákat, amelyek csatlakoznak a minõsítési rendszerhez.

A szezon elõtt ellenõrzött fürdõk, strandok többsége megfelelt a közegészségügyi feltételeknek, az országban 88 esetben kellett intézkedni szabálytalanságok miatt, de csak egy alkalommal szabtak ki bírságot – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

« 1. oldal »