2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Vízbe fulladó vetések2015-01-27 11:05:46

A feltört jégtakaró is elviselhetõbb a növényeknek, mint az összefüggõ vízborítás.

Régen hideg és hó volt2015-01-07 17:07:41

Az emberi természet már csak ilyen: ami régen volt, az mind szebb, jobb, hidegebb és havasabb volt.

Jelentõs mennyiségû ónos esõ hullott és fagyott az utakra megyénkben péntek este.

Teljes kihasználtsággal mûködnek a Magyar Vöröskereszt hajléktalanszállói, nappali melegedõi, éjjeli menedékhelyei és átmeneti szállásai - közölte a szervezet hétfõn az MTI-vel.

A héten csak néhol lehet egy kis esõ, a szél is jellemzõen mérsékelt marad. Ezzel együtt többfelé várható fagy, néhol akár mínusz 4 Celsius-fokig is hûlhet a levegõ – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Az ország tíz megyéjére és a fõvárosra figyelmeztetést adott ki a várható talaj menti fagy miatt vasárnapra a meteorológiai szolgálat.

A várható talaj menti fagy miatt három megye kivételével az egész ország területére figyelmeztetést adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A tartós hideg jelentõsen megterheli szervezetünket. A negatív hatásait megelõzhetjük megfelelõ öltözködéssel, meleg ételek és italok fogyasztásával. A vacogás, a fájdalom vagy zsibbadás már a kihûlés vagy a fagyás elõjelei.

Az õszi hideg miatt több száz hektáron szenvedtek fagykárt mintegy 500-700 millió forint értékben, fõként az öntözött kultúrák, a zöldségek, a másodvetésû csemegekukorica, a fûszer- és a pritaminpaprika, valamint a paradicsom. Mivel az õszi fagyok után kárenyhítõ juttatás nem jár, az érdekképviseleti szövetség a tárca segítségét kéri a gazdák kártalanítása érdekében.

Vége az allergiaszezonnak?2013-10-08 16:12:36

Az elsõ fagyok megérkezése után véget ért a lakosság csaknem egyharmadánál allergiás tüneteket kiváltó parlagfû pollenszórási szezonja.

A jövõ héten többnyire borús lesz az ég, többször várható esõ, és a szél is többször megerõsödhet. Október elsõ napjaiban a minimumhõmérséklet már többfelé 0 fok alatt alakul, akár mínusz 5 fokig is lehûlhet a levegõ.

A várható talaj menti fagy miatt szombatra tizenhárom megyére és a fõvárosra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nyugat-Magyarországon már havazik, csütörtökön Debrecen és Hajdú-Bihar térségében még nem fog. Pénteken viszont igen.

A kormány azt kéri az erdõgazdaságoktól, hogy a rászorulók ingyen gyûjthessenek tûzifát.

Kitart a zord télies idõ2010-01-26 18:18:49
Egyelõre meg kell barátkoznunk az idõjárással, marad a sok éves átlagnál hidegebb hõmérséklet. Az elkövetkezõ két hétben biztos, hogy nem lesz számottevõen jobb idõ, a következõ napokban lesz, ahol mínusz 15 foknál is hidegebb lesz.

A hétfõi szép napos idõ sajnos csak rövid ideig tartott... Mi várható keddtõl?

Súlyos, de nem életveszélyes az állapota annak a két tizenévesnek, akik alatt beszakadt a Csónakázó-tó jege vasárnap délután Kazincbarcikán

Kemény fagy jön a hóra2009-12-17 13:55:16

Csütörtökön a változóan, de zömében erõsen felhõs idõben további mérsékelt hóesésekre kell számítani Hajdú-Biharban.

Csütörtökre vége a kellemes idõnek, masszív felhõzet takarja az eget, és megerednek a záporok is. Hétvégére aztán beáll a rendes õszi idõ: a nappalok 7-8 fokra hûlnek, éjszaka pedig jön a fagy
« 1. oldal »