2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Érdemes lenne a bírságok összegét emelni, és más szankciókat is alkalmazni.

Májusban 140 ezren kezdhetnek dolgozni, de késõbb még nõni fog a számuk.

Hajdúsámsonban drasztikusan visszaesett a „bevethetõ” közmunkások száma.

Az idei elsõ negyedévben 4 millió 78 ezer foglalkoztatott volt Magyarországon, 261 ezerrel több, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal az MTI-vel.

150 ezer fiatal munkába állását segíti majd a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési idõszakban Magyarország azzal, hogy a foglalkoztatási célokra rendelkezésére álló 600 milliárd forint egyharmadát a 15-24 éves fiatalok munkaerõ-piaci helyzetének javítására fordítja - jelentette ki a foglalkoztatáspolitikai államtitkár.

A munkanélküliek száma pedig tovább csökkent 2013 végén - a KSH negyedik negyedévi adatai szerint.

Kiket és milyen támogatással éri meg foglalkoztatni? Ha olyan munkavállalókat vesz fel, aki amúgy nem nagyon tudna elhelyezkedni, nemcsak egy hálás alkalmazottat kap, sokat spórolhat is: ha egy kisgyerekes anyát bruttó 200 ezer forintos átlagbérért alkalmaz, akkor a hároméves kedvezmény 522 ezer forint megtakarítást jelent a cégnek.

Tavasztól ötven ember válogathatja a szemetet a Berettyó Szociális Szövetkezetben.

Kedvezõnek tartják a munkaerõ-piaci adatokat az MTI által megkérdezett elemzõk, akik szerint a foglalkoztatás javulhat a versenyszférában is. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt emelte ki, hogy a foglalkoztatottak teljes létszáma újra csúcspontot ért el.

Beiskolázott munkaerõ2013-11-20 09:08:13

Nyolc órás munkáért és oktatásért 49 ezer forint a fizetés.

A következõ két évben 10 ezer megváltozott munkaképességû, mozgáskorlátozott, hallássérült, látássérült illetve egyéb fogyatékkal élõ ember számára indulnak képzési és foglalkoztatási programok 12 milliárd forintos keretösszegbõl - tájékoztatta az MTI-t a Fidesz szóvivõje.

“Besózott” gyártelepek2013-10-10 14:21:05

Berettyóújfalut az Elzett, Komádit pedig a kendergyár bezárása sokkolta.

A vidék él, és élni akar2013-09-25 11:33:41

Több mint 500 milliárd forint jut a térség gazdasági fejlesztésére és foglalkoztatási helyzetének javítására az elkövetkezendõ 7 évben. A többi között errõl és a vidékfejlesztési struktúra fõbb elemeirõl volt szó azon a konferencián, amelyet szeptember 23-án a Megyeháza Árpád termében rendeztek.

 

A Saldo szakértõi összegyûjtötték a legfontosabb tudnivalókat – a munkaadók és a diákok számára is.

A válság kitörése elõtti közvetlen idõszak és a mostani között öt év telt el. Az elsõ negyedév foglalkoztatottsági adatai alapján eddig talán kevésbé boncolgatott érdekességekre bukkanhatunk. Ilyen például, hogy a válság elõttihez képest az alkalmazott munkavállalók száma már közel azonos, a foglalkoztatottak számában az elmaradás az önfoglalkoztatók között érhetõ tetten. Egy másik pedig, hogy egyre nagyobb teret hódít a részmunkaidõs foglalkoztatás, ami úgy tûnik, csak kényszerû munkahelymentõ.


A foglalkoztatás bõvülése elképzelhetetlen gazdasági növekedés nélkül – jelentették ki egybehangzóan a kormány, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és az Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) képviselõi a hétfõi budapesti fórumon, amelyet az MGYOSZ rendezett.

Budapest, 2011. szeptember 27., kedd (MTI) – A családi kedvezményeket is figyelembe véve az elsõ féléves nettó átlagkereset 8,3 százalékkal, a reálkereset pedig 4,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A feketefoglalkoztatás felszámolása érdekében tett erõfeszítések egyik jelentõs lépése az alkalmi munkavállói kiskönyv április elsejei eltörlése.
« Előző « 2. oldal »