2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Egy jövõre kezdõdõ uniós program keretében mintegy 3600, fogyatékossággal élõ ember hagyhatja el a nagy szociális gondozó intézményeket; ellátásukat kisebb otthonokban szervezik meg, egyénre szabott szolgáltatásokat kapnak, és az arra képes emberek önállóbban élhetnek majd.

Akár több százezer forintot is visszakaphatnak adójukból azok, akik valamilyen súlyos fogyatékossággal élnek - olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában.

A kormány az idén 86 milliárd forintot fordít a fogyatékkal élõ emberek támogatására - közölte a kormányszóvivõ kedden Debrecenben, a Fény Felé Alapítvány Kincsesláda kreatív stúdiójának

A Kossuth Rádió Napközben címû mûsora arról készített összeállítást, milyen segítõ tárgyak érhetõk el fogyatékos emberek részére, s milyen az akadálymentes környezet, amelyben a lehetõ legnagyobb önállósággal boldogulhatnak.

Az esélyegyenlõséget szolgáló program célja, hogy a fiatalok munkatapasztalatot szerezzenek a minisztériumokban, és így megnyíljon elõttük az elhelyezkedés lehetõsége.

« 1. oldal »