2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Közel egy hónap után újra 300 forint alatt jegyzik az eurót. Az árfolyamot néhány makrogazdasági adat befolyásolhatja a héten, de az euróövezeti problémákat sem fogják elfelejteni a befektetõk.

Háromhetes csúcsa közelében áll a forint szerdán reggel az euróval szemben. Az elmúlt napokban érdemi forintmozgást nem láthattunk, és a 300-as árfolyam alá továbbra sem tud benézni a hazai deviza. A kedvezõ hírek talán segítik a forintot átlépni a szinten.

Szerda reggel már 295 forint közelében jár az euró árfolyama, miközben kedden még 300 forint is volt az árfolyam. Segített a monetáris tanács közleménye.

Az euró, amely a dollárhoz viszonyítva is immár negyedik napja gyengül, a jennel szemben közel 12 éves mélypontra zuhant hétfõn. Az eurót a görög és a spanyol hírek mozgatják, többnyire lefelé. A forint a pénteki zárószint magasságában, 286 és 287 között kezdi a hetet.

Az euró a dollárral szemben kétéves mélypontra gyengült, miután a Fed-jegyzõkönyvbõl arra következtetett a piac, hogy egyelõre nem várható pénzügyi lazítás az Egyesült Államokban. A forint egyelõre jól tartja magát.

Az euró 300 forint feletti árfolyamán várja a szerdai uniós kamatdöntést. A görög választások elõtt nem valószínû, hogy az Európai Központi Bank változtatna az alapkamaton.

« 1. oldal »