2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az új családi otthonteremtési kedvezmény, azaz a csok néhány tizeddel a gazdasági növekedésre is jótékony hatással lehet elemzõk szerint. A Concorde Értékpapírnál 2016-ra körülbelül 2 százalékos növekedést és a mostaninál erõsebb forintot várnak.

Gyengülni kezdett a forint2013-04-25 09:21:54

A szerda este valamivel 300 forint álló euróárfolyam csütörtökön kora reggel elõször enyhén lefelé indult, majd 8 óra körül emelkedni kezdett.

Az év utolsó hetében féléves mélypontra süllyedõ forint viszonylag gyengén kezdett az idén, az eurót 291 forint felett jegyezték szerda reggel. Az álmos piacon alapvetõen jó volt a hangulat az amerikai megállapodásnak köszönhetõen, ennek ellenére gyengült a forint.

Hirtelen megugrott az euróárfolyam csütörtök reggel, ismét közel került a 295 forintos szint. A délelõtt folyamán aztán megfordult a trend, fél 12-re 293 forint alá süllyedt az árfolyam, kora délután pedig már a 291-es szintet is átlépte.

A csütörtöki délutáni árfolyamokhoz képest minimálisan gyengült a forint.

Jól indult a nap a forint szempontjából, az euró árfolyama 283 forint alá esett. Délután az amerikai gazdasági növekedési adat lesz a legfajsúlyosabb makroadat, amely megmozgathatja a piacokat.

Ugyan Bernanke nem ígért semmi drasztikust, de aggasztónak nevezte az amerikai munkaerõ piaci helyzetet. Sõt azt is megígérte, hogy ha szükséges, akkor mindent megtesznek a gazdaság további élénkítésére.

Emelkedõn a forint2012-07-18 11:19:46

Az IMF-tárgyalások megkezdése miatt kedden erõsödõ forint szerdán is pluszban kezdett, valamennyi fontos külföldi devizával szemben növelte elõnyét, így az euró 286 alá került.

Az euró a dollárral szemben kétéves mélypontra gyengült, miután a Fed-jegyzõkönyvbõl arra következtetett a piac, hogy egyelõre nem várható pénzügyi lazítás az Egyesült Államokban. A forint egyelõre jól tartja magát.

Mérsékelt gyengüléssel kezdte a szerdai kereskedést a magyar deviza. A fontosabb külföldi devizák 50 fillérrel erõsödtek, az euró 288 forint fölé került.

Egy hónapos csúcsára erõsödött a forint az euróhoz képest a nemzetközi devizakereskedelemben röviddel a görögországi parlamenti választás részeredményeinek közzététele után. Késõbb azonban gyengülésbe váltott a magyar deviza, így valamennyi külföldi deviza drágult.

Veszített értékébõl a forint péntek délelõtt, reggel óta az euró 4 forinttal, 305 forintra drágult részben az EKB jegybanktörvényrõl mondott kritikája és a rossz nemzetközi hangulat miatt.

Gyengüléssel kezdte a kereskedést a forint, az euró árfolyama 289, a franké 240 forint fölé került Spanyolország leminõsítése játsza a fõszerepet. Késõbb azonban megfordult a magyar deviza és erõsödött a külföldi devizákhoz képest.

Növelte elõnyét a forint2012-02-28 10:04:33

A forint erõsödött kedd reggelre valamennyi külföldi devizával szemben. Az euró 290 forint alá került kora délelõtt.

A keddi gyengülés után erõsödött a forint szerda reggelre: az eurót röviddel hét óra után 290,67 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi devizakereskedelemben. Elemzõk szerint az euró árfolyama a következõ napokban is a 290 forintos szint körül alakul majd, feltéve, hogy nem történik valami rendkívüli a nemzetközi porondon. Kedden az okozta a forint gyengülését, hogy veszített erejébõl az euró is, elsõsorban azért, mert kilenc uniós tagállamot, köztük nyolc euróövezeti országot minõsített le a Moody's, illetve rontotta az elsõrendû besorolások kilátását.

Szerda reggelre árnyalatnyit gyengült a forint a fõbb devizákkal szemben a bankközi kereskedelemben kedd estéhez képest. Kedden öt forintot erõsödött az euróhoz képest a magyar fizetõeszköz.

A jennel birkózik a forint2011-12-30 09:50:29

A japán jennel szemben gyengült, a többi fontosabb nemzetközi devizához képest stagnált péntek reggelre a forint a bankközi piacon.

Szerény mértékben erõsödött péntek esti árfolyamához képest a forint hétfõn reggelre. A devizapiacok Nicolas Sarkozy francia elnök és Angela Merkel német kancellár javaslataira várnak az euróövezeti szabályrendszer megreformálásához.

Az idei elsõ negyedévben a nyers adatok szerint 6,4 százalékkal csökkent a magyar bruttó hazai termék (GDP) éves alapon, ekkora visszaesésre azóta nem volt példa, hogy a KSH negyedéves statisztikát közöl a magyar gazdaság teljesítményérõl. Az elsõ hónapokban megjelent makroadatok alapján nem meglepõ a a recessziós statisztika, sõt, a piac egy kicsit rosszabb adatra számított. Az idei év egészére 6-7 százalékos csökkenéssel számol a piac.
« 1. oldal »