2024. április 24. Szerda, György.
 

Április 10-re halasztotta a Fõvárosi Ítélõtábla pénteken a másodfokú határozat kihirdetését a CIB Banknak a magyar állam ellen indított forintalapú szerzõdésekkel kapcsolatos perében.

Jogerõsen elutasította az OTP Lakástakarékpénztár keresetét a Fõvárosi Ítélõtábla kedden, a bíróság kimondta, a pénztár forint hiteleinek általános szerzõdési feltételei tisztességtelenek.

A Fõvárosi Törvényszék hétfõn kihirdetett elsõfokú ítéletében elutasította az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank kereseti kérelmét, amelyben a pénzintézet forintalapú hitelszerzõdéseinek tisztességességét kívánta bizonyítani.

Február 10-re halasztotta az elsõfokú ítélet kihirdetését a Raiffeisen Bank Zrt. magyar állam ellen indított perében szerdán a Fõvárosi Törvényszék a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban, hasonlóan a Raiffeisen Lízing Zrt. ügyében hozott keddi határozathoz.

Az erõteljes kamatcsökkentésnek köszönhetõen mára a forint alapon felvett lakáshitelek teljeshiteldíj-mutatója elérte a svájci frank alapú hitelek válságot megelõzõ, 2006-os szintjét - derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzésébõl. Elemzõk szerint a folyamatosan csökkenõ kamat növelheti a hitelfelvételi kedvet, ez pedig lakásvásárlásra ösztönözheti az embereket.

Az ingatlanpiaci ár- és forgalomesés elérte a mélypontját, és már a fellendülés jelei tapasztalhatók - derül ki az Otthon Centrum elemzésébõl. Ezt támasztja alá az új, forintalapú hitelkérelmek számának folyamatos növekedése is az OTP Banknál. Annak érdekében, hogy ebben a piaci környezetben nagyobb teret nyisson a lakáshitelek elérhetõségének, az OTP Bank szélesítette a hitelbírálat során figyelembe vehetõ jövedelmek körét.

Deviza helyett forinthitel2010-05-11 13:43:35
A Fidesz szóvivõje az RTL Híradónak azt mondta, hogy a leendõ kormány tervei szerint minden egyes devizahitelesnek felajánlják majd, hogy kölcsönüket forint hitelre váltsák át.
Jelentõsen visszaszorulhat a banki hitelezés, ha a terveknek megfelelõen szigorodnak a kölcsönzési szabályok és csak a legális jövedelem igazolása után állnak szóba az ügyfelekkel a bankok.

Egyre-másra jelennek meg a jegybanki alapkamathoz vagy a budapesti bankközi kamatlábhoz (Bubor) alkalmazkodó jelzáloghitel-konstrukciók a hazai hitelintézetek termékpalettáján.

« 1. oldal »