2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Az elszámolási és forintosítási tájékoztatók kiküldésének határideje április 30-án lejárt, az utolsó nap délután négy óráig 1 millió 604 ezer devizahiteles levelet adtak postára a pénzintézetek, az április 30-án feladott küldeményeket – a hosszú hétvége miatt – május 4-étõl kézbesítik.

Másodfokon is pert vesztett a KDB Bank Európa Zrt., miután a Fõvárosi Ítélõtábla csütörtökön kihirdetett ítéletében helybenhagyta az elsõfokú bíróság ítéletét a banknak a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban a magyar állam ellen indított perében.

A pénzügyi intézmények már postára adták az elszámoló leveleket devizahiteles ügyfeleik közel felének, azoknak, akik már meg is kapták, legfontosabb teendõjük, hogy ellenõrizzék az elszámolás adatait, és túlfizetés esetén – ha az elszámoló banknál nincs számlájuk – tájékoztassák a pénzintézetet arról, milyen formában szeretnének hozzájutni az õket megilletõ összeghez.

Másodfokon is pert vesztett az AXA Bank, mivel a Fõvárosi Ítélõtábla kedden kihirdetett ítéletében helybenhagyta az elsõfokú bíróság ítéletét az AXA Bank Europe SA magyarországi fióktelepének a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban a magyar állam ellen indított perében.

A Fõvárosi Ítélõtábla helybenhagyta az elsõfokú bíróság ítéletét a CIB Banknak, valamint a Merkantil Váltó és Vagyonkezelõ Bank Zrt.-nek, és a Merkantil Car Gépjármû Lízingnek a magyar állam ellen indított, forintalapú szerzõdésekkel kapcsolatos pereiben.

A másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla helybenhagyta a CIB Ingatlanlízing Zrt. ellen hozott elsõfokú ítéletet, így a kedden kihirdetett döntése szerint a pénzintézet forinthiteles szerzõdései tisztességtelenek.

Április 10-re halasztotta a Fõvárosi Ítélõtábla pénteken a másodfokú határozat kihirdetését a CIB Banknak a magyar állam ellen indított forintalapú szerzõdésekkel kapcsolatos perében.

A másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla helyben hagyta az FHB Jelzálogbank Nyrt. ellen hozott elsõfokú ítéletet, így a csütörtökön kihirdetett ítélet szerint a pénzintézet forinthiteles szerzõdései tisztességtelenek.

A Fõvárosi Ítélõtábla, miután elutasította, hogy az Európai Bíróságnál elõzetes döntéshozatalt kezdeményezzen, határozathozatalra halasztotta a Merkantil Váltó és Vagyonkezelõ Bank Zrt. forinthiteles általános szerzõdési feltételei tisztességességének megállapítására indított perét, csütörtökön Budapesten.

Április 7-re halasztotta a másodfokú ítélet kihirdetését a Fõvárosi Ítélõtábla a CIB Lízing Zrt. perében szerdán, amelyet a pénzintézet indított a forinthitel szerzõdéseinek tisztességességével kapcsolatban a magyar állam ellen.

A másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla helybenhagyta az OTP Ingatlanlízing Zrt. ellen hozott elsõ fokú ítéletet, így a kedden kihirdetett ítélet szerint a pénzintézet forinthitel-szerzõdései tisztességtelenek.

A másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla helyben hagyta az Erste Bank Hungary Zrt. ellen hozott elsõfokú ítéletet, így a csütörtökön kihirdetett ítélet szerint tisztességtelenek a pénzintézetek forinthitel alapú szerzõdések kikötései.

Március 31-re halasztotta a határozat kihirdetését a CIB Ingatlanlízing Zrt. magyar állam ellen indított forintalapú hitelszerzõdésekkel kapcsolatos perében a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla csütörtökön.

Március 24-re halasztotta a másodfokú, jogerõs határozat kihirdetését az OTP Ingatlanlízing Zrt. forinthiteles perében a Fõvárosi Ítélõtábla kedden Budapesten.

Jogerõsen elutasította az OTP Lakástakarékpénztár keresetét a Fõvárosi Ítélõtábla kedden, a bíróság kimondta, a pénztár forint hiteleinek általános szerzõdési feltételei tisztességtelenek.

Március 18-ra halasztotta a határozat kihirdetését a Raiffeisen Bank Zrt. és a Raiffeisen Lízing Zrt. magyar állam ellen indított forinthitel-szerzõdésekkel kapcsolatos perében a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla pénteken.

Elsõ fokon részlegesen pert nyert az OTP Lakástakarék Zrt. a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban a magyar állam ellen indított perében.

Elutasította a bíróság elsõ fokon a K&H Bank Zrt. keresetét a magyar állam ellen, amelyet a pénzintézet a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban nyújtott be.

Elutasította a Raiffeisen Bank és a Raiffeisen Lízing Zrt. kereseti kérelmét a Fõvárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsõfokú ítéleteiben, amelyekben forintalapú és deviza fogyasztói kölcsönszerzõdéseik tisztességességét kívánták bizonyítani.

Február 24-ére halasztotta az elsõfokú ítélet kihirdetését kedden a Fõvárosi Törvényszék a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban a CIB Lízing Zrt. magyar állam ellen indított perében.

A Fõvárosi Törvényszék hétfõn kihirdetett elsõfokú ítéletében elutasította az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank kereseti kérelmét, amelyben a pénzintézet forintalapú hitelszerzõdéseinek tisztességességét kívánta bizonyítani.

Február 13-ra halasztotta az elsõfokú határozat kihirdetését a Fõvárosi Törvényszék a K&H Bank Zrt., az OTP Lakástakarék Zrt. és a Porsche Bank Zrt. által, a magyar állam ellen indított, forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatos perekben pénteken.

Február 13-ra halasztotta az elsõfokú határozat kihirdetését a Fõvárosi Törvényszék a K&H Bank Zrt., az OTP Lakástakarék Zrt. és a Porsche Bank Zrt. által, a magyar állam ellen indított, forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatos perekben pénteken.

Február 10-re halasztotta az elsõfokú ítélet kihirdetését a Raiffeisen Bank Zrt. magyar állam ellen indított perében szerdán a Fõvárosi Törvényszék a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban, hasonlóan a Raiffeisen Lízing Zrt. ügyében hozott keddi határozathoz.

Február 10-re halasztotta az elsõfokú ítélet kihirdetését kedden a Fõvárosi Törvényszék a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban a Raiffeisen Lízing Zrt. magyar állam ellen indított perében.

« 1. oldal »  Következő »