2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A szakember szerint nem szüntetnék meg a szoboszlói tárolót.

Oroszország az idén 161,5 milliárd köbméter földgázt exportált Európába, 16 százalékkal többet az elõzõ évinél. A Gazprom Export, a Gazprom orosz gázipari cég exporttal foglalkozó vállalata nem végleges adatok alapján azt is közölte hétfõn, hogy az Európának szánt földgáz átlagára valamivel 380 dollár fölötti volt ezer köbméterenként.

Új, hosszú életû, konszolidált üvegházhatású gázt (LLGHG) azonosítottak a légkörben a Torontói Egyetem kémiai tanszékének kutatói.

Az év utolsó negyedében a korábbinál 20 százalékkal alacsonyabb tarifát határoz meg az Oroszországból hosszú távú szerzõdés alapján érkezõ gáz árképlete. A csökkentésrõl még az E.On Földgáz Trade (EFT) állapodott meg, ráadásul nem egy egyéves diszkontként, hanem a képlet végleges módosításával. Úgy tudjuk, a társaság MVM általi átvételének ez is feltétele volt.

Hamis ígéretekkel verik át a fûtési számláikat sokalló fogyasztókat a csodakazánok forgalmazói. Jó esetben a készülékek csak nem mûködnek, de van, ami kifejezetten veszélyes.

A Fidesz szóvivõje szerint novembertõl a tavalyi árhoz képest 20 százalékkal kevesebbet fizetnek a családok a gázért, a távhõért, az áramért. Zsigó Róbert vasárnap az MTI-vel közölte azt is: a jövõ héten ötvenhét városban folytatódnak a kormánypárt rezsicsökkentési fórumai.

A földben maradhat a gáz2013-09-06 11:17:20

A földgáz kitermelése a világ egyik legnagyobb biznisze, de Magyarországon a rezsicsökkentés és az egyéb szabályok összjátéka következtében mégis elõfordulhat, hogy nem éri meg felhozni a föld alól. A bányajáradék visszavág.

Kiterjesztené a PB-gázra vonatkozó hatósági árat a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal.

Az év elején az a hír járta, hogy a januári 10 százalékos rezsicsökkentés után még az idén további kétszer 10 százalékkal csökkentené a kormány a gáz, az áram és a távhõ árát. Márciusban vagy áprilisban. Ami már elmúlt.

 

 

Illusztráció
Hajdú-Bihar – Felhasználási helyek ellenõrzése során hamis biztonsági matricákat talált a TIGÁZ egyes gázmérõkön.

 

Egy átlagos magyar család körülbelül havi 5000 forinttal fizet kevesebbet rezsire február óta.
Debrecen – Egy átlagos magyar család körülbelül havi 5000 forinttal fizet kevesebbet rezsire február óta.

Takarékoskodásra kötelezi a gázmûveket, a villany- és távhõszolgáltatókat 2014. január 1-tõl az Európai Unió. Azt kell elérniük, hogy ügyfeleik minden évben 1,5 százalékkal kevesebb energiát használjanak, mint az azt megelõzõ évben. Magyarországon a szolgáltatók attól félnek, hogy az úgynevezett energiahatékonysági irányelvet újabb különadó formájában vezeti be a kormány - tudta meg az [origo]. Nagy-Britanniában már havi részletfizetéssel lehet energiatakarékosabbá tenni a lakást.

 

Ezúttal a minimálbér függvényében vizsgáltuk meg az energia- és gázárakat, majd hasonlítottuk össze az európai országokéval. Az eredmény enyhén lelombozó.

Újabb év: rosszal és jóval
Borsod-Abaúj-Zemplén - Íme egy csokornyi változás a 2013-ban életbe lépõkbõl. Ténylegesen egykulcsos lesz az adórendszer: megszûnik a szuperbruttó, 16 százalékos lesz a személyi jövedelemadó.

Január 1-jétõl új gáztarifarendszert vezetnek be az egyetemes szolgáltatásban. Az évente 3000 köbméternél több gázt fogyasztók számára kialakítandó külön díjsávval sok társasház többet fog fizetni az eddiginél - értesült a Magyar Nemzet.


Nyíregyháza – A meglévõ gázkészülékeket és csatlakozó vezetékeket fokozatosan, de legkésõbb 2016 végéig mûszaki-biztonsági szempontból felül kell vizsgálni, és azt követõen a készülékeknél ötévente, a csatlakozó vezetékeknél pedig tízévente kell a felülvizsgálatot megismételni – az ezt elõíró nemzetgazdasági miniszteri rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.


Budapest, 2012. június 27., szerda (MTI) – Két év múlva, egy készülõ uniós elõírás szerint, a gázszámlákon is kilowattórában (kWh) jelenik meg a fogyasztás, a jelenlegi megajoule (MJ) helyett, így könnyebben össze lehet majd hasonlítani a gáz- és áramfogyasztást – közölte az energiapiaci szereplõk számára informatikai rendszereket fejlesztõ IP Systems Kft. az MTI-vel.


Körösszakál - Nincs gyors megoldás. Egyelõre az sem tisztázott, mi lesz a soktízmilliós tartozással.

Csütörtök reggeltõl a budapesti Fõgáz látja el földgázzal a térségben az Emfesz Kft. (gas.hu) ügyfeleit, a Tigáz pedig a Fõgáz területén szolgáltat. A hajdú-bihariak így nem járnak igazán jól.

A brit ingatlanpiacon nem szokatlanok az egymillió font (350 millió forint) feletti adásvételek, ugyanakkor egy 1,25 millió fontról (440 millió forintról) szóló hirdetés kapcsán sokan egy vidéki kastélyra, vagy egy városi luxusingatlanra gondolnának, de ez esetben nem így van.

Gázos gázáremelés2010-03-29 10:46:28
Drágul a gáz áprilistól2010-03-25 12:28:21
« Előző « 2. oldal »  Következő »