2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Életveszélyes módszerekkel, illegálisan kötötte be a földgázt egy vízvezeték-szerelõ több családi házban Gödöllõn és környékén. A nyomáscsökkentõket rendelésre lopta két férfi, majd 20 ezer forintért a szerelõ megfúrva a vezetéket, ...
Összeesett a konyhában januári gázszámlája láttán egy mezõhegyesi asszony. Az amúgy is számos betegséggel küszködõ 73 éves nõ a számla szerint 2009. december 31-étõl 2010. január 22-éig összesen 304 ezer 637 forint értékû gázt használt el - írja a beol.hu.
Április 1-tõl akár 10-15 százalékkal is emelkedhet a lakossági gáz alapára.
Átverik a gázórát2010-01-21 20:17:50

A számlák gyûlnek, a szemünk majd ki gúvad, a pénztárcánk meg csak apad. Nem szeretne hó végén az üres bukszában kotorászni? Olvassa el hasznos tippeinket, spóroljon velünk!

Kedd reggel újraindult az orosz gáz Európa felé - jelentette be a Gazprom. Az orosz vállalat szerint Ukrajna fogadja és továbbítja a gázt. Magyarország reggel 7 óráig nem kapott értesítést a szállítások megújításáról. Az Ukrajnán keresztül Európába irányuló orosz földgázszállítás az orosz-ukrán gázvita miatt január 7-én szakadt meg.

Továbbra sem született megállapodás az orosz-ukrán gázvitában, így Ukrajnán keresztül nem érkezik gáz Európába. Pénteken Berlinbe megy Vlagyimir Putyin orosz kormányfõ, szombaton pedig Moszkvában rendeznek gázügyi csúcstalálkozót. Nyugat-európai energiacégek közben azt tervezik, hogy maguk segítik ki az ukránokat, hogy megindulhasson a tranzit. Magyarországon az enyhébb idõjárásnak köszönhetõen csökkent a fogyasztás, egyelõre van elég gáz.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség szerint áramlik a gáz a Kurszki területen lévõ Szudzsa állomás felõl a Balkán felé. A csapokat közép-európai idõ szerint 8 órakor nyitották meg.

Magyar idõ szerint kedd reggel 9 órakor nyitja meg a gázcsapokat Oroszország -közölték az uniós elnökséget betöltõ cseh illetékesek Brüsszelben hétfõn.

A második kategóriába tartozó ipari nagyfogyasztók földgázellátási korlátozását is elrendelte az FGSZ Földgázszálító Zrt. szerdán reggel 8 órától. Az erõmûvek gázfelhasználásában már kedd éjjel korlátozásokat vezetnek be a gázellátás biztonsága érdekében, a  Földgázszállító Zrt. szerint ugyanakkor a lakosság ellátása nincs veszélyben, a készletek hetekre elegendõek. Az Ukrajna felõl érkezõ orosz gáz szállítása kedd délután teljesen leállt, azóta van szükség egyre nagyobb korlátozásokra.

A korábban vállalt 38 helyett csak 30 millió köbméter földgáz érkezik Magyarországra Ukrajnán keresztül - jelentette be Molnár Csaba energiaügyi miniszter. Hétfõn délután négytõl valóban csökkenni kezdett a gázszállítás intenzitása, Molnár szerint azonban az sem okoz ellátási problémát, ha kiesik 8 millió köbméter, mivel azt a tározókból pótolni lehet. Az E.on szóvivõje szerint hónapokra elég a tartalékgáz, a miniszter szerint kizárt a lakossági fogyasztás korlátozása.

« Előző « 3. oldal »