2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A püspökladányi rendõrök 2014. november 28-án éjjel nagyszabású ellenõrzést végeztek.

Az idei év végi kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítási (kgfb) kampányban 200-250 ezer biztosítót váltó autósra és növekvõ díjakra számít az elsõ magyar online biztosító, a Genertel – mondta Csikós Dániel, a biztosító vezérigazgatója az MTI-nek.

Az ember nem szereti a kötelezõ dolgokat, de kénytelen tudomásul venni. Ilyen a kötelezõ gépjármû- felelõsség biztosítás (KGFB) is. Viszont mint minden „rosszban” azért ebben is van valami jó, ráadásul sokkal több, mint azt sokan gondolnák. Megkockáztatom, hogy a közlekedésben résztvevõk kilencven százaléka a mai napig nincs tisztában azzal, hogy mi mindenre jó a „kötelezõ”.


Akár a rendszeresen befizetett kötelezõ biztosításunk ellenére is fedezetlenné válhat gépjármûvünk az újonnan belépõ baleseti adó következtében – figyelmeztet a PBA Biztosítási Alkusz Kft. A PBA ügyfélszolgálatára befutó telefonok tanúsága szerint sokan még az adóról sem tudnak.

Gépkocsik mûszaki vizsgáztatása Komádiban.

Az adóhivatal honlapján tegnap közzétette a 2010-es illetéktáblázatokat. A különbözõ típusú illetékek mértékét az illetéktörvényben (1990. évi XCIII. tv.) szabályozta az Országgyûlés. A legjelentõsebb változások az ingatlan visszterhes átruházása (pl. adás-vétel) után fizetendõ illeték körében történt.
« 1. oldal »