2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Az euró némileg gyengült a dollárral szemben, ami a forintot is kissé gyengítette a szerda esti szinthez képest. A piacok "kifejezetten borús" hangulatát továbbra is az európai és amerikai adósságválság befolyásolja, az Atlanti-óceán egy-egy partját érintõ hírek mozgatják az euró-dollár árfolyamot, ami a forint kereskedésének irányát is meghatározza.

Budapest  (MTI) - Emelte bruttó 3 és 4 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Bruttó három és négy forinttal emeli a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol.

 

 

Tagdíjkiegészítéssel együtt 5,6 millió forint a legnagyobb összeg, amit a magánnyugdjípénztárakból kilépett tag kap. A Napi Gazdaság felmérése szerint hatalmas az eltérés az egyes kasszák reálhozam-kifizetései között.

Javított a közép-kelet-európai országok egészére kiadott növekedési elõrejelzésén az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). Megjegyzik azonban, hogy Kelet-Európa komoly veszélyben van az elhúzódó euróövezeti adósságválság miatt, és a legnagyobb kockázatot az jelentheti, ha a nagy nyugat-európai bankok visszafogják finanszírozási tevékenységüket.

Erõsödött péntek reggel a forint a legfontosabb devizákkal szemben a bankközi piacon. A svájci frankot 225 forint körül jegyezték dél körül körül, a hajnali 227 forint után. Elemzõk szerint tovább erõsödhet a forint, mert a görög mentõcsomagról szóló megállapodás után nõhet a befektetõk kockázatvállalási kedve. A késõbbiekben a hitelminõsítõk értékelése és az amerikai adósságcsökkentési menetrend befolyásolhatja a piacokat.

Budapest  (MTI) - Az idén az elsõ negyedévében 5,3 százalékkal csökkent a benzin fogyasztása az egy évvel korábbihoz képest, miközben a gázolajé 1,7 százalékkal emelkedett.

A Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja minden gazdálkodó figyelmét az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe bejelentett adatok pontosítására, amelyek a 2010-es agrártámogatások zökkenõmentes kifizetéséhez elengedhetetlenek.

Februárban a vártnál némileg kedvezõbben alakult az államháztartás helyzete, a hiány 381,9 milliárd forint volt, az elsõ negyedév végére a vártnak megfelelõen a bruttó hazai termék 2,5 százaléka a deficit. A recesszió mélypontja a tavalyi harmadik negyedévben volt, ...
Ez van most a gazdasággal2009-12-21 13:07:04
Elúszhat az állami bank állam által biztosított félmilliárdja, amit a kínai túrórudigyárra adtak egy kínai cégnek csaknem két éve. Azóta se a gyártás, se a hiteltörlesztés nem kezdõdött el, és reklámra is hiába adtak százmilliókat.
"A negatív forgatókönyvek elkerüléséhez három dologra van szükség: együttmûködésre, koordinációra és integrációra" - tette hozzá.

A nemzetközi hitelpiacok válsága jövõre már keményen érezteti a hatását a hazai reálgazdaságban, az ipari termelésben is. Növekszik majd a munkanélküliek száma, és elsõsorban az autóiparban, illetve az építõiparban terjedhet tovább a krízis.

« Előző 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 « 26. oldal »