2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A magyar-amerikai üzleti kapcsolatok fejlesztése került terítékre a kamarában.

Közösségépítésben, távlatos gondolkodásban, a vidék megtartó erejében van még mit tanulnunk. Interjú Szabó Gellérttel, a Magyar Faluszövetség elnökével.

Tudatosabb megtakarítók2015-02-06 13:26:42

Az elmúlt két évben közel duplájára emelkedett a befektetési alapok állománya.

Megújítja tarifacsomagjait a Telenor, az új rendszerben az elõfizetõk saját maguk állíthatják össze a csomagba foglalt beszélgetési idõt, az SMS- és az adatmennyiséget - jelentette be a távközlési társaság szerdán Törökbálinton.

A legnagyobb vállalatok évek óta leépítik adósságukat, és készpénzt halmoznak fel.

Róna Péter: a devizahitelezés „elszaladása” tipikus posztszocialista probléma.

Nem bonthatnak pezsgõt2015-02-05 10:19:14

Róna Péter és Chikán Attila szerint is csak részben orvosolták a devizahitel-problémát.

Miért csal az infláció?2015-02-05 09:57:27

Az inflációs mutatók alulbecslik a valós megélhetési költségek éves változását.

Megállapodott a Tesco több ezer dolgozóját képviselõ Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a vállalat vezetõivel a csoportos létszámleépítéssel érintett munkavállalók ügyében, sikerült az eredetileg érintett 566 fõs létszám több 70 százalékának, 350 embernek helyet találni más üzletekben - közölte Sáling József, a KASZ elnöke a megállapodást követõen kedden az MTI-vel.

A forrás kimerülése miatt február 2-ától határozatlan idõre felfüggesztik a háztartási nagygép-csere pályázatokat, a jelentkezéseket február 3-án 16 óráig még be lehet adni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfõn.

Emeli bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

Több mint nyolcszoros a túligénylés a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) január 30-án zárult két pályázatán - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfõn az MTI-vel.

Több mint 1,3 millió eurót (404 millió forint) nyert három, magyar intézmény által koordinált kutatási pályázat az unió Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogramjának "kiválóság terjesztése és a részvétel szélesítése" elnevezésû alprogramjában - derül ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) közleményébõl.

Az idén már az ügyfél választásán múlik, hogy a közigazgatási hatósági eljárásban felmerülõ illetéket hogyan fizeti meg, illetékbélyeggel vagy banki átutalással - hívta el a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium vasárnap.

Vasárnaptól változnak az útdíjfizetés január 1-jén életbe lépett szabályai, a többi között a megyei matricák a megyehatár utáni elsõ csomópontig érvényesek, a feleslegessé vált e-matricák visszaválhatók, a Liszt Ferenc repülõter pedig díjmentesen érhetõ el a fõváros felõl.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

Mire számítanak a guruk2015-01-31 19:51:03

Mindhármuk szerint most a bikapiac érvényesül, de ennek egyszer vége fog szakadni.

Tavaly is nõtt a kártyás tranzakciók száma, a SIX Payment Services által mért kártyaelfogadások száma 10 százalékkal, a 2013 évi 1,195 milliárd kártyás fizetésrõl 1,325 milliárdra emelkedett, a rendszeren átfutó tranzakciók értéke pedig 57,5 milliárd euró volt - közölte a SIX Payment Services az MTI-vel csütörtökön.

A mezõgazdaságból élõk piaci lehetõségeinek segítése az egyik cél.

Lecsaphat a halkommandó2015-01-30 12:29:12

A távlati cél az, hogy körülbelül ötvenfõs országos állami szolgálat jöjjön létre.

A Debreceni Egyetem, a GE Healthcare, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), és a Semmelweis Egyetem is tagja Európa legnagyobb egészségügyi kutatás-fejlesztési és innovációs együttmûködésének.

A Növekedési Hitelprogramra továbbra is van kereslet a cégek részérõl.

Eurót, amíg nem késõ!2015-01-29 14:53:37

Az amerikai óriásbank stratégája szerint Európa gazdasága erõteljesen növekedni fog.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a liftek ellenõrzésének államosítását javasolja.

Az oroszok eldöntötték, hogy náluk melyik lesz elõbb; a keltetõtojás vagy a tyúk.

« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 26 Következő »