2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Nem érdemes nagyobb adagot spájzolni a vérnyomáscsökkentõkbõl vagy egyes asztmagyógyszerekbõl, mert októberben a patikákban – egy újabb, immár az ötödik vaklicittel – jelentõs áresés várható.

Milliárdos bevételkiesés a gyártónál, havi több százezres bukta a patikában - így fizetik meg a gyógyszeripar szereplõi a lakosság és az állam által megspórolt összegeket. Azt állítják, hosszú távon nemcsak õk, hanem a gazdaság is veszít a rendszeren, az ellátás pedig bizonytalanabb lesz. A vaklicit miatti korábbi aggodalmak viszont nem igazolódtak be.

Több mint hétszáz gyógyszer ára csökken április elsejétõl átlagosan 14,2 százalékkal.

Árzuhanás a patikákban2013-04-01 18:55:20

 

Több mint hétszáz gyógyszer ára csökken április elsejétõl átlagosan 14,2 százalékkal.

 

 

Az Emberi Erõforrások Minisztériumának kiadott közleménye szerint több ponton is megváltozik a gyógyszertámogatások rendszere, amely mind a járóbeteg ellátást, mind a fekvõbeteg ellátást érinti. Az Egészségügyért Felelõs Államtitkárság szerint a módosítások a hatékonyságjavulást célozzák. Például az ellátásbiztonságot erõsíti, hogy a vaklicit megváltozik, a jövõben csak azok a termékek válhatnak viszonyítási alappá, amelynek a gyártója az eddigieknél magasabb forgalmi arányt biztosít.

Budapest, 2012. április 1., vasárnap (MTI) – Több mint ezer gyógyszerért kevesebbet, több százért viszont többet kell fizetni mától.


Budapest, 2011. szeptember 30., péntek (MTI) – Szombattól 534 gyógyszerért kevesebbet, 1686 készítményért viszont többet kell fizetni a patikákban – közölte Bidló Judit, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) Ártámogatási Fõosztályának a vezetõje az MTI-vel.

Vádat emeltek egy észak-nyugat spanyolországi bölcsõde egyik gondozója ellen, mert kiderült, nyugtatókat adott hat bölcsõdés gyermeknek - adta hírül az El Mundo címû spanyol napilap internetes kiadása szerdán.
« Előző « 2. oldal »