2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A fizika mindenkié2015-05-13 05:31:28

“A fizika mindenkié” mottóval került megrendezésre május 9-én az elsõ földesi természettudományos kísérletbemutató verseny a Karácsony Sándor Közösségi Házban.

Nem isznak elég vizet a magyar gyerekek - derül ki egy reprezentatív kutatásból, amely szerint a 4 és 10 év közötti korosztály ötödét fenyegeti a dehidratáció veszélye.

A Lilla Téri Általános Iskola diákjai töltöttek hurkát a Bioudvar Közhasznú Egyesület szervezésében a Bartók Béla utcai termelõi piacon.

A helyi önkormányzat támogatásával a nyár folyamán négyféle táborban vehettek részt a nyíracsádi gyerekek.

Tíz százalékkal nõtt a nyári étkeztetésben részt vevõ gyerekek száma a múlt évihez képest, a programra az idén 2 milliárd 640 millió forintot fordított a kormány – mondta Czibere Károly, az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára.

Tánctábor gyerekeknek2014-08-09 13:27:53

Július 11-ével záródóan egy héten keresztül tánctábor várta a pocsaji teleházban az érdeklõdõ gyerekeket, akik ez idõ alatt többféle kézmûves tevékenységben is kipróbálhatták magukat.

Jelentõsen bõvült az olyan, átmeneti ellátást nyújtó intézmények kapacitása az elmúlt négy évben, ahol a krízishelyzetbe került családokat, illetve az ideiglenesen felügyelet nélkül maradó gyerekeket helyezik el - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.

Gyerek ne éhezhessen2014-07-03 12:26:41

Az egyik településen minden kisiskolás rászoruló, a másikon meg alig valaki.

Az internetszolgáltatók honlapjáról letölthetõ díjmentes szûrõszoftverek mellett már egy új weboldal is segít abban, hogy a gyerekek könnyedén elsajátítsák az élményteli, tudatos és biztonságos internetezés alapjait.

Több mint száz család vett részt a hajdú-bihari rendõrök által Debrecenben megtartott elõadáson.

A január 1-jétõl megváltozott gyermekvédelmi törvény nyomán szeptembertõl kötelezõ az iskolákban és könyvtárakban is olyan szûrõprogram használata, amely gátolja a veszélyes oldalak elérését.

yermekbarát törvénycsomagot nyújtott be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kedden az Országgyûlésnek.

Hosszas unalmas téli estéket ûznek el kedd esténként a Derecske Városi Jóléti Szolgálat Alapítvány egyik kisszobájában összegyûlõ felnõttek, akik minden alkalommal egy kedvenc meséjüket dolgozzák fel közösen.

Minden évben, így idén is megrendezték november 8-án Pocsajban az iskolát segítõ jótékonysági estet.

Berettyóújfalu – Egy felnõtt és két kiskorú gyermek szenvedett könnyebb szén-monoxid-mérgezést vasárnap délután egy berettyóújfalui családi házban. A mentõk közlése szerint mindhármukat a helyi kórházba szállították.

 

Ovisok szõlõfürtös napja Földesen
Földes – Az õszt köszöntötte szüleik társaságában Földes százötven óvodása pénteken. A tizenötödik alkalommal megrendezett Szõlõfürtös Napon igazi szüreti idõjárás és hangulat várta az õszt köszöntõ gyerekeket.

 

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan, Csökmõre idén is hintón érkezett a mikulás.


Körösszakál - Nincs gyors megoldás. Egyelõre az sem tisztázott, mi lesz a soktízmilliós tartozással.

Mikulás-futás Pocsajban2011-12-04 16:42:13

 


Pocsaj – Mikulás-napi futást rendeztek Pocsajban a Kikelet óvoda gyerekeinek az óvónénik december 2-án.

 

Püspökladány – A legjobb cigány mesemondó gyerekeket díjazták szerdán a püspökladányi rendezvényközpontban.


Interjú Török Istvánnéval, a Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde intézményvezetõjével

Berettyóújfalu – A K&H gyógyvarázs program ismét játékokkal és könyvekkel járul hozzá a beteg gyermekek gyógyulásához.

Gyönyörû, minden kívánalomnak megfelelõ óvodába járhatnak mostantól az újirázi óvodások.

« 1. oldal »  Következő »