2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Jövõre az eddigiekhez képest drákói szigorra készülhetnek Magyarországon a gyorshajtók: 62-szeresére nõ a fix sebességmérõk száma. Rendõrségi adatok alapján bemutatjuk, pontosan hová telepítették a nemsokára éles üzemben mérõ kamerákat.

Júliustól Magyarországnak kérésre ki kell adnia egy autó üzembentartójának adatait a külföldi hatóságok számára.

Kiválasztotta a rendõrség az állampolgárok javaslatai közül, hogy melyik helyszíneken lépnek fel a gyorshajtók ellen a csütörtökön kezdõdõ 24 órás sebességellenõrzõ akciójuk során – közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a rendõrség honlapján.

Az állampolgároktól várja a rendõrség helyszínek megjelölését a jövõ héten csütörtök reggel kezdõdõ 24 órás sebességellenõrzõ akciójához – errõl Óberling József, az Országos Rendõr-fõkapitányság közlekedésrendészeti fõosztályának vezetõje beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A gyorshajtókat és az ittas jármûvezetõket igyekeznek kiszûrni.

Csak a súlyosból több2013-11-21 13:07:32

Összességében csökkent a balesetek száma a megyében tavaly õszhöz képest.

Mostantól nem úszhatják meg a felelõsségre vonást a közlekedési szabályok ellen külföldön súlyosan vétõ autósok. A tagállamoknak ugyanis kötelezõ lesz kiadniuk a KRESZ-re egy másik tagországban fittyet hányó állampolgáraik adatait - értesült a Bruxinfo.

Nem érdemes kölcsönadni az autónkat füllentõs ismerõsnek, mert bizonyos esetekben automatikusan ránk, – az autó üzembentartójára – hárul a szabálytalankodásért járó büntetés.

Piros lámpán áthajtást, leállósávban elõretolakodást és sok más szabálysértést is meg tud örökíteni a rendõrség másfél éven belül kiépülõ kamerarendszere, de fõ feladata a gyorshajtók lekapcsolása lesz. A több mint ötszáz speciális traffipax bõ hatmilliárd forintba kerül, de bombaüzlet lesz az államnak: a beruházást az Európai Unió fizeti, a bevételek viszont a magyar kasszába folynak be.

Minden létezõ traffipaxot bevetnek a gyorshajtók ellen.

 

Tegnap este a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság beutazási és tartózkodási tilalom megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetõeljárást egy moldáv férfi ellen, aki kilépésre jelentkezett a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségi Ártándi Közúti Határtákelõhelyen. A férfi ellen a BÁH helyszíni bírság meg nem fizetése miatt beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el.

Mennyivel hajtott lakott területen belül a megengedett 50 helyett? Tudja meg itt?
151 km/h-val száguldott2010-02-11 18:27:34

Pénzt kért egy gyorshajtáson kapott autóstól a rendõr Nyíregyházán, cserébe törölte a traffipax felvételét.

A szerencsétlenséget gyorshajtás okozta, a fiatalok autója kettészakadt, amikor csaknem 150-es tempóval frontálisan ütközött egy másik személykocsival.

Szerencsétlen 13-asok2009-12-14 16:27:50
Sebességrekord 200 ezerért2009-12-04 13:24:05
« 1. oldal »  Következő »