2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Húsvéti pászkaszentelést tartottak a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházban vasárnap délelõtt.

Fokozott közúti ellenõrzéseket tartanak a rendõrök megyénkben az ünnep idején.

Húsvét elõtti vasárnapon, Jézus Jeruzsálembe vonulásának napján – virágvasárnap – ünnepi szentmisét tartottak a pocsaji görögkatolikus templomban.

Milyen a kõolajszármazék ízû csokitojás? És melyik termék idézi a Jupitert övezõ gázfelhõt? Munkatársaink megadják a választ!

Józan húsvét elnevezéssel országos akciót tart a rendõrség csütörtöktõl hétfõig, elsõsorban az ittas és bódult jármûvezetõk kiszûrése érdekében – jelentette be az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti fõosztályának vezetõje sajtótájékoztatón Budapesten.

A március elején indult húsvéti fogyasztóvédelmi ellenõrzések során 7,5 millió forint bírságot szabtak ki a hatósági ellenõrök, a tavalyi 43 százalékkal szemben az idén az ellenõrzött üzletek 46 százalékában találtak szabálytalanságot – mondta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelõs helyettes államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Húsvéti csokoládé figurákat ellenõrzött a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A rendõrség április 2. és 6. között közúti ellenõrzéseket tart, amelyeken nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ittas vagy bódult állapotban közlekedõ, agresszív, szabályszegõ gépjármûvezetõket kiszûrje a forgalomból, és ellenõrizze a passzív biztonsági eszközök használatát – tudatta az Országos Rendõr-fõkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a rendõrség honlapján.

A tavalyihoz hasonlóan az idén is erõs húsvéti kereskedelmi forgalomra számít az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

A fogyasztók igényessége jellemzi Magyarországon az ünnepi sonkapiacot.

Ha idén háromszáz gyermek születik Nagymacsra akkor sem maradnak szégyenben a lakosok, akik célul tûzték ki, hogy annyi díszített tojást gyûjtenek, ahányan ott élnek.

A belföldi szállodák többsége megtelik a közelgõ húsvéti ünnepekre, ez derült ki az MTI tudósítói által készített körképbõl.

A tojás fogyasztói ára a múlt évihez képest 4-5 százalékkal nõtt, a húsvéti idõszakban azonban az áruházláncok folyamatos akciózása miatt nem várható drágulás – mondta Földi Péter, a Baromfi Termék Tanács (BTT) tanácsadója az MTI-nek.

Húsvéti hímes tojás2015-03-30 11:43:00

A húsvéti tojás a húsvéttal, mint egyházi ünneppel szoros kapcsolatban van.

A tavalyinál mintegy 15-20 eurócenttel drágább a magyar húsvéti bárány kilója az idén, az exportszállítások azonban a legjobb esetben is a múlt évi szintet érhetik csak el – közölte Bátor Árpád, a Juh Terméktanács elnöke az MTI megkeresésére.

Virágvasárnapon, az idén március 29-én megkezdõdik a nagyhét, amely a kereszténység legnagyobb ünnepéig, húsvétig tart.

Húsvétváró címmel tartalmas és tevékeny délutánra várta az érdeklõdõket a Nagyerdei Gondozó Szolgálat Thomas Mann Utcai Idõsek Klubja csütörtök délután.

A Nagymacsi virágvasárnapi ünnepség és tojásfa-díszítés megszervezését a DMK Nagymacsi Közösségi Háza és a Közösségfejlesztõk csoportja kezdeményezte. Az eseménynek március 29-én, vasárnap, 10 órától ad otthont az intézmény.

Városi keresztútra és ökumenikus virágvasárnapi ünnepségre hív a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye.

Több mint hatezer tonnányi füstölt áru fogy a húsvéti ünnepi idõszakban, mintegy 7 milliárd forint értékben - mondta Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) ügyvezetõ titkára az MTI-nek.

A húsvéti bárány már az ószövetségi zsidóság számára is áldozati étel volt.

Õrizetbe vették a miskolci rendõrök azt a nõt, aki Kabáról utazott el a borsodi megyeszékhelyre, hogy a közelgõ ünnepekre lopjon.

Húsvétvasárnap, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepén Szent Liturgiát tartottak a hamarosan megújuló görögkatolikus templom mellett kialakított kápolnában.

Ebben az évben a nyugati és a keleti kereszténység ugyanazon a napon ünnepli Jézus Krisztus feltámadását. Ez kivételes évjárat ilyen tekintetben.

Nem úgy van, mint régen, állapítottam meg húsvét hétfõjén, amikor Körösszegpátiból Komádi felé utaztam. Évekkel ezelõtt locsoláshoz induló gyerekek, serdülõ fiatal emberek, kisfiukat kísérõ apák járták a település utcáit, valahova locsolkodni mentek.

« 1. oldal »  Következő »