2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Húsvéti SMS ötletek2014-04-20 10:35:42

Összegyûjtöttük a legviccesebb, legaranyosabb és a legpajzánabb locsolóverseket. Válogasson kedvére!

Csütörtökön és pénteken a megyei, illetve a fõvárosi kormányhivatalok közlekedési felügyelõségeinek munkatársai a rendõri szervekkel és a polgárõr szervezetekkel együtt összesen 67 helyszínen megtalálhatóak, a “Józan húsvét” országosan összehangolt ellenõrzési akció alapvetõ célkitûzése a megelõzés – közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) csütörtökön.

A húsvéti hosszú hétvégén továbbra is változékony lesz az idõjárás, de fokozatosan melegszik a levegõ, több helyen 20 Celsius-fok fölé emelkedik a hõmérséklet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Húsvéti tojásmustra2014-04-19 09:43:57

A tojás tápláló és biztonsággal fogyasztható, bõséges forrása a fehérjéknek és számos nélkülözhetetlen tápanyagnak. A boltokban kapható esztétikus csomagolású tojásos dobozok nem mindig a legjobb minõségû tojásokat tartalmazzák. Vásárláskor a tojás csomagolásán belül szemrevételezzük a tojások színét, formáját, méretét.

Már csak pár nap húsvétig, itt az ideje a nagybevásárlásnak. Sokféle hústermék fut sonka néven, ezért érdemes odafigyelni a kiválasztás során.

A húsvéti idõszakban vásárolt édességek mennyisége évrõl-évre csökken, de kevesebb fogy a sonkából is – derül ki a GfK piackutató intézet adataiból.

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a húsvét és az iskolai tavaszi szünet miatt, a Volán-társaságok, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV járatai is a szokásostól eltérõen közlekednek a hétvégén.

Szülõk és gyerekek is részt vettek azon a húsvéti tojásfestésen, mely a Mesevár óvodában volt április 15-én.

A futóversenyen résztvevõk egy-egy éremmel, a vetélkedõ nyertesei pedig ajándékokkal gazdagodtak.

Továbbra is a sonkák, az édességek és a tojás forgalma nõ meg leginkább a húsvéti idõszakban, változás viszont, hogy évrõl évre egyre több vásárló keresi a jobb minõségû termékeket – errõl számoltak be az MTI-nek nyilatkozó áruházláncok.

Kellemes délutánt töltöttek el együtt Körösszegapátiban a református egyház közössége által szervezett délutánon a megjelent mintegy ötven fõ.

Ünnep elõtt kiemelten ellenõrzik a szezonális termékeket.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az idén is fokozott húsvéti ellenõrzést tart – közölte az NFH szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Három nagy áruházlánc népszerûsíti húsvét elõtt a hajdúsági tormát április 11-én és 12-én a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) szervezésében, a hazai torma fogyasztásának ösztönzése érdekében.

Rendõrségi kampány idén is a Józan húsvétért
Debrecen – A közlekedõk naponta legalább 4-4 órában számíthatnak a rendõrség fokozott közúti jelenlétére. Az április 1-jéig tartó akció elsõdleges célja a gépjármûvezetõk és a kerékpárosok ellenõrzése.

Illusztráció
Hajdú-Bihar – Mint ahogy arról már korábban is beszámoltunk a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság a Bihor Megyei Fõfelügyelõséggel közös közlekedésrendészeti ellenõrzést hajt végre 2013. március 28 és 29 között.

A húsvét története.2013-03-29 11:22:45

A Húsvét a keresztény világ egyik legnagyobb ünnepe. Jézus feltámadását ünneplik mindenhol a templomokban.

Szeged, 2013. március 26., kedd (MTI) – Évrõl-évre csökken a húsvétot megelõzõ ellenõrzések során tapasztalt élelmiszer-biztonsági problémák száma – közölte Farle Csaba Csongrád megyei fõállatorvos kedden Szegeden.

 

Jó áron vehetünk tojást2013-03-16 11:30:09

Húsvét elõtt jóval több tojást veszünk, mint máskor, ami elvileg felhajthatná az árakat. De ez nem törvényszerû. Sõt. Több helyen pont így az ünnep elõtt vásárolhatunk igen jó áron.

Talán a leghosszabb ideig az ortodox vallásúaknak tart a húsvéti ünnepkör. Amíg a reformátusok húsvétjuk vasárnapján reggel mennek ki a temetõbe halottaikért imádkozni, addig az ortodoxok a húsvét vasárnaphoz egy hétre, szintén vasárnap az ünnepi mise után jelennek meg a temetõben.

A berettyóújfalui rendõrkapitányság a húsvéti ünnepek idõszakában is fokozottan ellenõrzi a közlekedõket, amelynek legfõbb célja az ittas, valamint az agresszívan közlekedõ jármûvezetõk kiszûrése - rendõrségi közlemény.

Húsvéti adományosztás2012-04-06 10:20:25

Nagycsütörtökön és nagypénteken hat raklapnyi adományt osztottak szét a Bihari Szociális Szolgáltató Központ munkatársai berettyóújfalui lakosoknak, a Wesselényi utca 1. szám alatti – jelenleg használaton kívüli – iskola épületében.

Húsvét a Tájházban2010-04-09 08:55:51
Idén is megszervezte a Csökmõi Tájház húsvéti programját, a hagyományõrzõ tojásfestést. 2010. április 3-án várták a gyerekeket, akik a régi tojásfestési technikával ismerkedhettek meg.
Több mint 600 ittas vezetõt kaptak el a rendõrök az ünnepi ellenõrzés-sorozat ideje alatt. A hosszú hétvégén 104 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, ...
« Előző « 2. oldal »  Következő »