2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Három halálos baleset, 345 ittas vezetõ, 87 bevont jogosítvány - ez a mérlege a rendõrség húsvéti fokozott ellenõrzésének hétfõn kora délutánig.
Sonka razzia. Szemét mellett, kartonlapokon szállított kétes eredetû húst foglaltak le kedden hajnalban az állategészségügy emberei Monornál, egy ellenõrzésen. Húsvét hétfõig az állattelepeket, vágóhidakat, ...

A csökmõi könyvtárban ma délután húsvéti foglalkozásra várja az érdeklõdõ gyerekeket Tóth Katalin könyvtáros.

Az összes magyarországi hústermék-gyártót ellenõrizte 2009-ben az ÁNTSZ. A leggyakoribb hiba továbbra is a termékek jelölésével kapcsolatos. Közben elkezdõdött az idei, húsvét elõtti ellenõrzés - hangzott el kedden Budapesten a Magyar Húsiparosok Szövetségének sajtótájékoztatóján.

   "Zöld erdõben jártam, kék ibolyát láttam. El akart hervadni, szabad-e locsolni?" A legismertebb vers, amit húsvétkor hallhattunk. Nemcsak azért írom múlt idõben, mert tegnap locsolkodtak a fiúk. Azért is, mert egyre kevésbé locsolkodnak, ennek az ünnepnek is elveszett a varázsa. A legtöbb helyen már nincs piros tojás, nincs nyuszi, nincs finom sonka. Helyette wellness hétvége van.

« Előző « 3. oldal »