2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 


Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban péntekrõl szombatra virradó hajnalban – közölte az RTL Klub híradója vasárnap este.

Pert indítanak egy temetkezési vállalkozó ellen annak az elhunytnak a hozzátartozói, akinek búcsúztatásakor összetört a koporsója Siklóson - közölte az Új Dunántúli Napló kedden. Kiderült, hogy a halottat nem öltöztették fel megfelelõen, a temetkezési vállalkozó százezer forint kártérítést ajánlott fel.

Hatan vesztették életüket, köztük mindkét jármû vezetõje abban a balesetben, amely hétfõn éjjel fél kettõ körül történt Biharkeresztesnél, a 42-es fõúton: egy román rendszámú kamion és egy moldáv mikrobusz ütközött össze. A karambolban négyen sérültek még meg, egyikük állapota életveszélyes. A helyszínelés még tart, a forgalmat elterelik.

Több száz csökmõi lakost õ szállított az utolsó útján. Szerintem nincs olyan ember a faluban, aki ne ismerné. Hol itt, hol ott bukkan fel a község utcáin, lovas fogata bakján üldögélve, fát, hízókat, vagy bármi mást fuvarozva. Amikor megpillantottuk a gyászkocsival, tudhattuk, hogy ismét eltávozott valaki közülünk. Balogh Jóska bácsi idén befejezte ezt a tevékenységét. Ebbõl az alkalomból beszélgettem vele.

Reggel, munkakezdésre érkezünk. Hamarosan kiderül, mégsem jó ez az idõpont, mert a délelõtt folyamán négy halott vár boncolásra. Talán két óra múlva...Így hát 11 óra után visszamegyünk.

« 1. oldal »