2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A román határ menti településeinken eddig mutatóba se láttak illegális bevándorlókat.

Orbán Viktor utasítására tovább épül a mûszaki határzár; dél után immár keleten is.

Az ártándi határátkelõhelyen a rendõrök egy moldáv állampolgárt irányítottak vissza Romániába.

Nem lehet tagadni, sok elõnye van annak, ha egy település határátkelõhely, de olykor ennek a hátrányait is el kell szenvedniük Benkõ Sándor polgármester szerint. Most éppen az utóbbinál tartanak, mert a román–magyar határon tavaly bevezetett fokozott ellenõrzés miatt az ártándiak élethelyzete is nagyon megromlott.

Január elsejével a külhoni magyar állampolgárok is jogosultak lesznek e-kártya használatára - közölte Pintér Sándor belügyminiszter Szávay István jobbikos országgyûlési képviselõ írásbeli kérdésére adott válaszában.



Három villogõ rendõrautó zárt körbe egy fekete BMW tipusú tanulóautót Szegeden. Migránsok egy csoportja ugyanis azt állította, hogy a Lele Autósiskola egyik gépkocsijában jutottak át a határon 500 euróért. Az oktatót és a tanulóvezetõt kihallgatták, és a menekülteket is bevitték a kapitányságra.


Történelmi sóhaj törhet elõ hamarosan sokak lelkébõl: visszacsatolnak bizonyos területeket Szlovákiától Magyarországhoz. A sóhaj kölcsönös lehet, mert Magyarországtól is Szlovákiához - egy államközi megállapodás részeként. Az illetékeseknek feltûnt ugyanis, hogy az Ipoly szabályozásával negyven éve nem ott van a határ, ahol.

A létavértesi rendõrök egy román férfival szemben intézkedtek Kismarja közelében, akirõl megállapították, hogy áttévedt az országhatáron.

A létavértesi határrendészek ellenõrzése alatt kiderült, hogy a Mercedes típusú személygépkocsit a német hatóságok körözik.

A nyírábrányi határátkelõhelyen a rendõrök egy román állampolgár ellen tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást.

A rendõrök az ártándi határátkelõhelyen egy körözött román férfit fogtak el.

Az ártándi határátkelõhely kirendeltség járõrei 220 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak egy személygépkocsiban.

Egy férfi Ártánd Közúti Határátkelõhelyen egy román születési anyakönyvi kivonattal igazolva magát akarta elhagyni az ország területét, azonban nem tudott románul.

Az ártándi közúti határátkelõhelyen a rendõrök két moldáv állampolgárt irányítottak vissza Romániába.

Az ártándi közúti határátkelõhelyen a rendõrök egy moldáv állampolgárt irányítottak vissza Romániába.

Elfogatóparancs volt érvényben azzal a román állampolgárral szemben, akit a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség rendõrei fogtak el Ártándon.

Elfogatóparancs volt érvényben azzal a moldáv állampolgárral szemben, akit a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség rendõrei fogtak el.

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség rendõrei elfogtak egy román állampolgárt az ártándi határon.

Közokirat-hamisítás bûntett elkövetésének gyanúja miatt fogtak el egy román állampolgárt a rendõrök. A férfi testvérét is elfogták a járõrök, mert ellene elfogatóparancs volt érvényben.

Nem tudta az országban tartózkodásának jogszerûségét igazolni az ártándi határátkelõhelyen kilépésre jelentkezõ 25 éves moldáv férfi.

Ovisok a határon2014-11-10 08:06:05

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség rendõrei foglalkozást tartottak a helyi óvodásoknak.

Az Ártánd-Bors magyar-román határátkelõhelyen egy lengyel kamionban három migránst találtak a rendõrök.

Újabb elfogás a határnál2014-11-04 14:20:00

A rendõrök három afgán fiút és egy pakisztáni férfit fogtak el Biharkeresztes külterületén.

Határsértõk rendõrkézen2014-11-03 12:46:44

Újabb illegális afgán migránsokat fogtak el a határrendészek Biharkeresztes külterületén.

Ismét zavartalan a közlekedés a magyar-román határon, ahol korábban, a román oldalon történt mûszaki hiba miatt, mindkét irányban állt a forgalom – közölte a rendõrség kedd este honlapján.

« 1. oldal »  Következő »