2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Meghosszabbították a gazdálkodóknak az egységes kérelem benyújtási határidejét, akik így egy héttel tovább, május 22-ig nyújthatják be szankciómentesen a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztés Hivatalhoz (MVH) az idei kérelmeiket – mondta Gyuricza Csaba, az MVH elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Május 15-ig lehet még a tavaszi szemeszterre hitelt igényelni – mondta Imre Zita, a Diákhitel Központ Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna szerdai mûsorában. Aki eddig az idõpontig jelzi hiteligényét, már június 15-én a kért összeghez jut.

Nyakunkon a határidõ2015-05-09 09:05:50

A személyijövedelemadó-bevallásokat május 20-ig lehet eljuttatni az adóhivatalhoz.

Az elszámolási és forintosítási tájékoztatók kiküldésének határideje április 30-án lejárt, az utolsó nap délután négy óráig 1 millió 604 ezer devizahiteles levelet adtak postára a pénzintézetek, az április 30-án feladott küldeményeket – a hosszú hétvége miatt – május 4-étõl kézbesítik.

Meghosszabbította május 30-ig a gépvásárlási határidõt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az Otthon melege program háztartási nagygép-csere alprogramjában – közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

A SZÉP-kártyákra 2013-ban feltöltött pénzt május 31-ig lehet elkölteni – figyelmeztetett az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelõs helyettes államtitkára.

Megindult az egységes agrártámogatási kérelmek beadása április 1-jén, mostanáig körülbelül 900 ezer-1 millió hektárra adtak be kérelmet, illetve kezdték el a beadást – közölte Gyuricza Csaba, a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök esti mûsorában.

A „söralátét-bevallásként” emlegetett adónyilatkozat a bevallás legegyszerûbb módja.

Még több idõ jut a nyílászárócserére, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a támogatott projektek zavartalan, problémamentes megvalósítása és az elszámolás határidõn belüli benyújtása érdekében módosítja, meghosszabbítja a beruházások befejezésének és a pénzügyi elszámolás határidejét.

Az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.

A magánszemélyek legkésõbb február 16-ig választhatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közremûködésével elkészített egyszerûsített bevallást - hívta fel a figyelmet az adóhivatal szerdán.

Közeledik december 20-a, az adófeltöltési kötelezettség határideje - hívja fel a figyelmet a PwC hírlevelében.

Az idén december 1. és december 22. között választhatják 2015-re az egyszerûsített vállalkozói adó (eva) szerinti adózást az újonnan bejelentkezõ vállalkozások - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Bár a határidõ lejárt, a város egyelõre nem távolíttatja el a kint felejtett választási plakátokat.

Kedd délután 16 órakor lejár a határidõ az önkormányzati választáson indult jelölteknek és jelölõszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány idõszakában közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

Az elõzõ évben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig érvényesek, ezért a kedvezmények igénybevételéhez a diákoknak a hónap végéig be kell szerezniük az új matricákat – közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-vel.

Hétfõig adhatja le diákhitel igénylését az, aki október 15-ig kölcsönhöz szeretne jutni.

Nem jár le a 98 százalékos különadó visszatérítésének határideje augusztus 25-én a hatályos jogszabályok alapján – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

Kedden lejár a felsõoktatási pótfelvételi jelentkezési határideje.

Nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttmûködésben, a jelentkezéseket csak elektronikusan lehet kitölteni és beadni – tájékoztatta a tárca csütörtökön az MTI-t.

Újabb fontos határidõre figyelmeztet az adóhatóság, a kettõs könyvvitelt vezetõ vállalkozásoknak június 2-ig kell közzétenni számviteli beszámolójukat, a társaságiadó-alanyoknak pedig a tavalyi társaságiadó-kötelezettségükkel kell elszámolni.

Ma 16 órakor lejárt az átjelentkezési kérelmek benyújtásának határideje, aki eddig az idõpontig nem tette ezt meg a lakóhelye szerinti jegyzõnél, nem szavazhat a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson a lakóhelyétõl eltérõ településen. Eddig több mint 47 ezren már jelezték, hogy nem a lakóhelyükön kívánnak szavazni.

Még egy hétig, május 23-án 16 óráig lehet jelezni a választópolgár lakóhelye szerinti település jegyzõjénél, ha valaki az európai parlamenti (EP-) választás napján nem a lakóhelyén, hanem egy másik magyarországi településen szeretne szavazni.

Ma, péntek 16 óráig lehet jelezni a választópolgár lakóhelye szerinti település jegyzõjénél, ha valaki az országgyûlési választás napján nem a lakóhelyén, hanem egy másik magyarországi településen szeretne szavazni.

Pénteken 16 órakor lezárul az országgyûlési választáson szavazásra jogosultak névjegyzéke, ezt követõen abba senkit – így a vasárnapig lakcímet létesítõket – sem lehet felvenni.

« 1. oldal »  Következő »