2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A reményteli várakozásokat fõleg a javuló német gazdasági teljesítmény táplálja.

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása során a hitelezõi igények benyújtására rendelkezésre álló 40 napos határidõ 2015. április 14-én telik le, az eddig a napig postára adott hitelezõi igények határidõn belüli igényként kerülnek nyilvántartásba – közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Az nhp idei évi mintegy 500 milliárd forintos keretösszegén felül az MNB Monetáris Tanácsa további 500 milliárdot különített el az új nhp+ konstrukcióra, amely március 16-án indul.

Az nhp idei évi mintegy 500 milliárd forintos keretösszegén felül az MNB Monetáris Tanácsa további 500 milliárdot különített el az új nhp+ konstrukcióra, amely március 16-án indul.

Az eurózóna gazdasága több, egymást kiegyenlítõ hatással szembesül idén.

Egyre több hitelt vesznek fel a vállalkozások a bankoktól. Idén, a második negyedévben például 40 milliárd forinttal többet, mint egy éve. A Magyar Nemzeti Bank elemzése szerint ez fõként a Növekedési Hitelprogramnak és az alacsony jegybanki alapkamatnak köszönhetõ. A lakossági hitelezés is jelentõsen bõvült. A kedvezõ folyamatok a nemzeti bank számításai szerint a gazdaság növekedésnek köszönhetõen tovább erõsödhetnek.

Egymilliárd forintot csoportosítanak át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. A cél a kkv-szektor hitelezésének az elõsegítése és a kezességvállalási díjak támogatásának a növelése – derül ki a kormány augusztus 12-re datált határozatából, amely hétfõn jelent meg a Magyar Közlönyben.

Rövid távon kedvezõnek nevezték az MNB hitelprogramját egy budapesti hitelkonferencián résztvevõ banki vezetõk, akik azonban jelezték, hogy elsõsorban nem a hitelkínálattal, hanem a hitelkereslettel vannak gondok a magyarországi bankpiacon.

Tovább szûkül a hitelpiac2012-12-15 15:26:07

A tavaszihoz képest ugyanakkor némileg javult a helyzet, fõleg annak köszönhetõen, hogy a bankok hitelezési hajlandósága egyes hiteltípusoknál növekedett.

« 1. oldal »