2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az idei év a devizahitelek forintosításától (volt) hangos. Ennek köszönhetõen közel 300 ezer forintban felvett lakáshitel helyzete szorult háttérbe, miközben a kamatcsökkentések és a bankpiaci verseny fokozódása hatalmas változásokat hozott. A Bankmonitor.hu oldal számításai szerint az átlag hitelfelvevõ egy jó döntés eredményeként 900 ezer forintot spórolhat meg. Mutatjuk hogyan!

Minden második volt devizahiteles kedvezõbbre cserélné az immár forintosított hitelét. Nem csoda, hiszen az erõs versenynek hála, a bankok egymásra licitálnak ajánlataikkal. A Bankmonitor megvizsgálta az ajánlatokat, és arra jutott, hogy az átlagos adós a hátralévõ futamidõ alatt akár 600 ezer forintos összeget is megtakaríthat. A legtöbb lakáshitelesnek még egy hónapja van, hogy lépjen.

A postának kétmillió ajánlott levelet kellett kézbesíteni; a napi normál forgalmon felül.

Honfitársaink általában nehezen mozdulnak a megszokott pénzintézettõl és banki konstrukciótól, ám az alacsony jegybanki alapkamat miatt most érdemes a hitelkiváltáson elgondolkodni. Érdeklõdõ van is, egyre több. Érdemes azonban kalkulátorok és szakemberek segítségét igénybe venni.

« 1. oldal »