2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Közel ötszáz vendég, köztük Kémerrõl, Szentjobbról és Magyarremetérõl is.

Tizedik alkalommal rendezi meg Hurka- és Kolbásztöltõ Fesztiválját a Szentpéterszegi Baráti Kör és Egyesület február 11–13. között.

Elõször rendezett a református egyház és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat kolbász- és hurkatöltõ versenyt.

Nyolcadik alkalommal ad otthont Szentpéterszeg a Hurka és Kolbásztöltõt Fesztiválnak, melyet színpadi programok, szakmai elõadások és kóstolók is színesítettek.

Hurka- és Kolbásztöltõ Fesztivált rendeznek Szentpéterszegen február 8–án. A hagyományos kistérségi gasztronómiai eseményen 25-30 civil szervezet versenyez a legfinomabb hurka és kolbásztöltõ cím elnyeréséért. A fesztivál elsõ napján egészséges életmóddal kapcsolatos elõadás, ételkóstoló és bemutató zajlik. A második nap a gyermekeké, kézmûves foglalkozással várják õket a szervezõk. A harmadik napon zajlik verseny, a finomságokat neves gasztronómiai mesterszakácsok zsûrizik.


Pocsaj – Második alkalommal rendezte meg augusztus 4-én Pocsaj Önkormányzata a fogathajtó versenyt a településen – ezúttal is nagy sikerrel.

A férfiak rátámadtak az asszonyra, összeverték és a pénzét követelték. Végül a lakásból elrabolták az idõs nõ nyugdíját valamint magukkal vitték a házban talált hurkát, kolbászt, és szalonnát is.

« 1. oldal »