2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 


A következõ napokban is folytatódik a meleg, nyárias idõ, helyenként akár 32 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet.

A heves zivatar és a felhõszakadás veszélye miatt Hajdú-Bihar mellett Somogy és Zala megye több járására is másodfokú riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtök délután. Emellett az ország nagy részén, köztük Budapesten is elsõfokú riasztások vannak érvényben.

A heves zivatar és a felhõszakadás veszélye miatt Hajdú-Bihar megye több járására másodfokú riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtök délután. Emellett az ország nagy részén, köztük Budapesten is elsõfokú riasztások vannak érvényben.

A következõ napokban is folytatódik a változékony idõjárás. A több-kevesebb napsütés mellett több helyen lehetnek záporok, zivatarok. A hét végére viszont némileg erõsödik a nappali felmelegedés is, vasárnap néhol 25 Celsius-fokig emelkedhet a hõmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Mindenhol mérsékelték a korábban kiadott másodfokú riasztásokat, de az ország nagy részén továbbra is elsõfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatar és a felhõszakadás veszélye miatt.

A hétvégén kezdetben még sok lesz a napsütés, szombaton viszont ismét többfelé beborul az ég, záporok, zivatarok is lehetnek. Ezzel együtt viszont marad a meleg, akár 27 Celsius-fok is lehet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A talaj legfelsõ rétegének napi középhõmérséklete tartósan 10°C fölött volt.

A következõ napokban melegszik a levegõ, kedden néhol akár 30 Celsius-fok is lehet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos, középtávú elõrejelzés szerint a jövõ héten is változékony lesz az idõjárás, záporokra, zivatarokra is készülni kell.

Május elsõ napjaiban ismét többfelé várható esõ, zápor, néhol zivatar is, emellett többfelé a szél is megerõsödik. Ezzel együtt viszont napközben sok helyen 20 Celsius-foknál is melegebb lesz majd a hosszú hétvégén – derül ki a meteorológiai szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Sok napsütés, kevés esõ2015-04-30 13:50:17

A napfényes órák száma csaknem másfél-kétszeresen haladta meg a sokéves átlagot. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

A szél miatt kialakult hatalmas porvihar nehezítette a közlekedést szerdán a Debrecen és Hajdúszovát közötti úton.

Hétfõn még 26 Celsius-fok körüli meleg is lehet, délutántól azonban záporokra, zivatarokra is készülni kell – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos középtávú elõrejelzés szerint a következõ napokban hûvösebb lesz az idõ, többfelé várható csapadék, erõs, viharos lesz a szél. Május elsején is borús, esõs, szeles idõ várható.

Többször lehet számítani esõre, de emellett a hétvégén is folytatódik a napsütéses, 20 Celsius-fok körüli meleg idõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Szeszélyes, áprilisi idõ jellemezte a hónap harmadik hetét Kelet-Magyarországon.

Kánikulai nyár és havas tél is lehet az év negyedik hónapjában.

A héten melegszik az idõ2015-04-21 08:48:54

A héten is többször lehetnek hûvösek az éjszakák, elõfordulhatnak mínuszok, de nappal 20 Celsius-fok körüli maximumhõmérsékletre lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos középtávú elõrejelzés szerint sok napsütés várható, de többször lehetnek záporok, helyenként zivatarok, s sokfelé ismét erõs, viharos lesz a szél.

Az elkövetkezõ napokban elsõsorban a nyír, a kõris és a platán pollenje lehet jelen allergiás tüneteket okozó mennyiségben a levegõben – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

A fõvárosi és az országos napi melegrekord is megdõlt. Osliban 29 Celsius-foknál is melegebb volt csütörtökön – közölte Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

A hétvégén enyhül a meleg: pénteken még akár 24, vasárnap már csak 13-14 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet, hajnalban akár mínuszok is lehetnek. Emellett borús, esõs lesz az idõ, többfelé erõs, viharos lesz a szél is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésbõl.

Az utóbbi évek idõjárása segítette a vérszívók, elsõsorban a szúnyogok és a kullancsok elszaporodását Magyarországon – állapította meg a Magyar Kullancsszövetség Közhasznú Egyesület nemrégiben végzett kutatásában, amelynek eredményérõl az egyik velük együttmûködõ gyógyszerforgalmazó társaság tájékoztatta szerdán az MTI-t.

Eget kémlelõ gazdák…2015-04-15 12:58:19

Korábban a hideg talaj, mostanság pedig már a száraz talaj okoz számukra fejtörést.

A csapadékhiány miatt tovább apadt a kelet-magyarországi talajok nedvességkészlete.

A jövõ héten elején érkezõ hidegfront ellenére a hét közepéig marad a 20 Celsius-fok körüli meleg, a hétvégén viszont helyenként már 10 fokig sem melegszik a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos, középtávú elõrejelzés szerint a héten sokfelé várható esõ, zápor, s többször megerõsödik, olykor viharossá fokozódik a szél is.

A hétvégén sok napsütésre lehet számítani és melegszik is a levegõ, több helyen 20 Celsius-foknál magasabb is lehet a hõmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A mai napra az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az intenzív szél miatt, helyenként akár 90 km/h-nál is erõsebb széllökésekre kell készülni. Hajdú-Bihar megyében az erõs levegõmozgás helyenként nagy mennyiségû homokot kavar fel.

« Előző « 4. oldal » 10  ... 20 Következő »