2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A fagyveszély nem múlt el2015-04-05 06:59:52

Legalább talajközeli fagyok eshetõségére mindenképpen érdemes felkészülni. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrátudományi Központjából.

Kilenc megyére és a fõvárosra szerdára is narancssárga, vagyis másodfokú, nyolc megyére pedig elsõfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A csaknem 12 Celsius-fokos éves középhõmérséklettel a tavalyi volt a legmelegebb év Magyarországon 1901 óta – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedden közzétett elemezésében. A 2014 éghajlatáról és szélsõséges idõjárási eseményeirõl készített beszámolójából kiderül az is, hogy tavaly felhõszakadás és heves zivatar veszélye miatt adtak ki a legtöbbször elsõ-, illetve másodfokú riasztásokat.

Öt megyére és a fõvárosra másod-, nyolc további megyére elsõfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden viharos szél veszélye miatt.

A héten sokszor kell esõre számítani, többször megerõsödik a szél is. Április elsõ napjaiban a hegyekben hózápor is lehet. A hõmérséklet is fokozatosan visszaesik, a húsvéti hétvégén hajnalban fagypont körül, néhol napközben is csak 5 Celsius-fok körül alakul az idõ – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A napsütéses órák száma mintegy másfélszerese volt az ilyenkor szokásosnak.

Négy megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat az erõs szél veszélye miatt.

Itt a tavasz!2015-03-29 12:53:04

Visszavonhatatlanul megjött a tavasz. Napközben már 20 fokhoz közelít a hõmérséklet, le lehet tenni a kabátokat.

A hétvégén is többfelé kisüthet a nap, de emellett esõre is számítani kell. Emellett erõs, helyenként viharos lesz a szél. Néhány fokkal mérséklõdik a meleg: eleinte néhol még akár 21 Celsius-fok is lehet, de a hét végére néhol csak 9 fokig emelkedik a hõmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A jövõ héten többször várható esõ, helyenként zivatar, emellett erõs lesz a szél is, de lehûlés nem várható, több helyen 20 Celsius-fok körüli meleg lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Hét közepén esõ2015-03-23 18:59:06

Tavaszias hõmérsékletû, ám szeles a héten. Fagy csupán hétfõn reggel lehet, esõ pedig csütörtökön. Akkor közel 10 milliméternyi hullhat.

A hétvégén is folytatódik a napsütéses, meleg, tavaszias idõ. Akár 17 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Legalább 5-10 milliméterrel nõtt a talajok felsõ egy méteres rétegének vízhiánya.

A jövõ héten sok napsütésre lehet számítani, a hétvégén várható csapadék. A leghidegebb órákban továbbra is lehetnek mínuszok, de napközben több helyen plusz 17 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

A hétvégén többször kisüthet a nap, jellemzõen száraz lesz az idõ. Ezzel együtt viszont néhány fokkal le is hûl a levegõ: a leghidegebb órákban akár mínusz 5 Celsius-fok is lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A melegedõ tendenciának megfelelõen az elõzõhöz képest az elmúlt tél is igen enyhe volt. Az évszak középhõmérséklete több mint két fokkal haladta meg a sokéves átlagot. Hószegény, de többnyire esõs tél áll mögöttünk - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI megkeresésére.

Lehullott csapadék tekintetében a sokéves átlag alatt maradt a térség. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

A tél fontos gyógyszerei2015-03-05 08:28:34

Gyógynövényekkel is enyhíthetõ a torokfájás és köhögés.

Sok csapadékkal és erõs, olykor viharos széllel kezdõdik a meteorológiai tavasz elsõ hete. Esõ lesz a jellemzõ, de többfelé hózápor, havazás is lehet. A hét elején még 10 Celsius-fok körüli meleg lesz, a hétvégén viszont néhol csak plusz 2 fokig melegszik a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

A napfény a haszonállatokra is jótékony hatással van; ilyenkor jobban fejlõdnek. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

A hétvégén is többnyire borús lesz az ég, többfelé várható esõ. A leghidegebb órákban lehetnek mínuszok, de nappal akár 14 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A héten sokfelé kell esõre készülni, helyenként jelentõs mennyiségû csapadék is hullhat. Folytatódik viszont az enyhe idõ, néhol akár 16 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

A hétvégén is sok napsütésre lehet számítani, de eleinte néhol, majd egyre többfelé lehet esõ. Mínuszok is lehetnek, de napközben több helyen 10 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Nappal süt, éjjel fagy2015-02-20 11:01:33

Egyre nyugodtabb, alapvetõen száraz, de azért télies hõmérsékletû idõjárásban volt részünk. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

A jövõ héten folytatódik a napsütéses idõ. A leghidegebb órákban még többnyire mínuszokra kell készülni, de nappal 10, a hétvégén néhol akár 12 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

« Előző « 5. oldal » 10 11  ... 20 Következő »