2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Több helyen sok napsütésre lehet számítani a hétvégén. Csapadék nem várható, és helyenként akár plusz 10 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Utolsó téli hónapunk a sokéves átlagnak megfelelõ, télies napokkal vette kezdetét.

A hófúvás miatt néhány dunántúli járásban még elsõ-, valamint másodfokú riasztás van érvényben, keddre már nem sem a szél, sem a havazás, sem a hófúvás miatt nem adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A gazdák leginkább a böjti szelek szárító hatásában bízhatnak a vízzel borított és az átnedvesedett területekkel kapcsolatban - jelentette ki a Gabonatermesztõk Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke hétfõn az MTI érdeklõdésére.

A hét elején még többször megerõsödhet, viharossá fokozódhat a szél, lehet havazás, hófúvás. A hét második felében viszont már nem várható csapadék és akár plusz 7 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Ónos esõ, hófúvás és intenzív havazás is nehezítheti a közlekedést számos megyében - hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-hez péntek reggel eljuttatott közleményében.

Az ónos esõ veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye több járására narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az esztendõ a korábbi idõszakokhoz viszonyítva kifejezetten téli idõvel indult.

26 segélyhívás érkezett a megyei mûveletirányító központba az elmúlt hétvégén. Tíz mûszaki mentésnél és három tûzesetnél volt szükség tûzoltói beavatkozásra Hajdú-Biharban, tizenkét esetben téves, egy esetben pedig valótlan volt a bejelentés.

A jövõ héten folytatódik a télies idõ: többször várható havazás, megerõsödik a szél, így hófúvás is lehet. Hidegre is készülni kell, több helyen nappal is maradnak a mínuszok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Több településen 20 centiméter körüli, vagy még annál is vastagabb a hóréteg az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggeli adatai szerint.

Tíz megyére és a fõvárosra figyelmeztetést adott ki a tartós, sûrû köd miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A gazdák szerint az összefüggõ vízborítás alatt egy-két hét alatt megfullad az õszi vetés.

A Dunántúlon marad a tél2015-01-27 12:06:16

Sem nagy hó, sem komoly hideg nem lesz a héten megyénkben. Lesz viszont péntekig idõnként napsütés, reggelente gyenge fagy, délutánra 5 fok körüli hõmérséklet.

A hófúvás miatt Veszprém megye több járására kiadott másodfokú riasztásokat elsõfokúra mérsékelték, a többi megyében pedig az elsõfokú riasztásokat is visszavonták hétfõ délelõtt.

Több dunántúli megyében a mellékutakon még téliesebbek az útviszonyok, de az autópályák és a fõutak többsége jól járható - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfõ reggel az MTI-vel.

A héten folytatódik a télies idõjárás. Esõre, hózáporra, havazásra és lehûlésre is készülni kell. Több helyen az éjszakai órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakul a hõmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Veszprém és Gyõr-Moson Sopron megyében több járásra már kiadták a narancssárga vagyis másodfokú riasztást a hófúvás veszélye miatt. Az érintett területeken már a következõ órákban készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

A téli idõjárási körülmények és a megváltozott útviszonyok miatt óvatosságot és fokozott figyelmet kér a rendõrség a közlekedõktõl.

Több megyében havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A hófúvás veszélye miatt Veszprém megyére vasárnapra narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Több helyen viharos széllel, csapadékkal hidegfront éri el az országot. Több megyére elsõfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra a havazás, illetve hófúvás veszélye miatt. A Fõvárosi Közterület-fenntartó (FKF) szombattól a legmagasabb készültségi fokozatban dolgozik.

Megdõlt az országos napi melegrekord pénteken - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Megdõlt az országos melegrekord szombaton, Fertõrákoson csaknem 20 Celsius-fokig emelkedett a hõmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

A változékony idõjárás nem árt a vetéseknek, mivel növények nyugalmi állapotban vannak - mondta a Gabonatermesztõk Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke pénteken az MTI érdeklõdésére.

Ne tévesszen meg senkit a hideg idõ, még nem jó a jég!

« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 20 Következő »