2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ha jeges, havas, ha csúszik2015-01-08 18:39:25

Kisebb sebesség és jó fékezési technika. Életet menthet, aki ezt betartja.

Ha fázik, vacog, fájdalmat vagy zsibbadást érez, ezek már a kihûlés vagy a fagyás elõjelei!

Régen hideg és hó volt2015-01-07 17:07:41

Az emberi természet már csak ilyen: ami régen volt, az mind szebb, jobb, hidegebb és havasabb volt.

Az átlagosnál szárazabb2015-01-06 19:13:33

A december hónap ezúttal kifejezetten magas hõmérsékletûnek bizonyult. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

A héten ismét lehûlésre kell számítani, a leghidegebb órákban akár mínusz 17 Celsius-fokig is csökkenhet a hõmérséklet, néhol még nappal sem lesz mínusz 8 foknál melegebb – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Már sehol sincs érvényben másodfokú riasztás, de több keleti megyében még szombaton is várható gyenge ónos esõ. Négy megyére a havazás miatt adtak ki elsõfokú figyelmeztetést.

Több megyére és a fõvárosra az ónos esõ, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás veszélye miatt adott ki elsõfokú figyelmeztetést péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az év elsõ hétvégéjén némileg enyhül a hideg: néhol éjszaka sem csökken fagypont alá a hõmérséklet. Emellett ismét várható havazás, hózápor, s a szél is megerõsödik, helyenként viharossá fokozódik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Több megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a szilveszter éjszaka várható rendkívüli hideg, valamint újév napjára az ónos esõ veszélye miatt is. Néhol mínusz 20 fok is lehet.

Ha fázik, vacog, fájdalmat vagy zsibbadást érez – ezek már a kihûlés vagy a fagyás elõjelei!

Megyénk vasárnap kimaradt a havazásból és a hófúvásból, ám a hétvégére térségünkbe is megérkezhet a hó – mondja Pártai Lucia meteorológus.

Teljes kihasználtsággal mûködnek a Magyar Vöröskereszt hajléktalanszállói, nappali melegedõi, éjjeli menedékhelyei és átmeneti szállásai - közölte a szervezet hétfõn az MTI-vel.

Mindenhol visszavonta, illetve elsõfokúra mérsékelte a korábban hófúvás miatt kiadott másodfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfõn nem sokkal dél elõtt. Továbbra is elsõfokú riasztások vannak érvényben tizenkét megye több járásában.

Szinte mindenhol havazik a déli határ menti területeken, a Dunántúlon jellemzõen sónedves, Baranya megye nagy részén és Nagyatád környékén viszont havas a fõutak burkolata - tájékoztatta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetõje vasárnap az MTI-t.

A következõ napokban is több helyen megerõsödik, viharossá fokozódik a szél, emiatt továbbra is készülni kell hófúvásokra. Emellett folytatódik a lehûlés, Szilveszter éjjelén helyenként mínusz 15 Celsius-foknál is hidegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

Több nyugati megye számos járására másodfokú, vagyis narancssárga figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnap kora délután. Az érintett területeken már a következõ órákban készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Téliesebb útviszonyokra kell számítaniuk a közlekedõknek Vas, Zala, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes részein, ahol a hajnali órák óta több centiméternyi hó hullott le - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombaton az MTI-vel.

Vasárnapra több megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a havazás, valamint a hófúvás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben kiemelték: az év utolsó vasárnapján kemény téli idõ várható, de hétfõn is komoly gondokat okozhat még a hófúvás.

A legújabb elõrejelzések alapján idén sem lesz fehér a karácsony, sõt, december 24-én napközben akár 15 Celsius-fok is lehet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján pénteken.

A héten folytatódik az enyhe idõ, több helyen továbbra is lehetnek 10 Celsius-fok körüli maximumok. Olykor elõfordulhat kisebb esõ, zápor, megerõsödhet a szél, havazás nem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Európának hozzá kell szoknia a lényegesen gyakoribb hõhullámokhoz - állapították meg brit kutatók, akik szerint az emberi tevékenység az oka, hogy az évezred elején évszázadonként még csak két kiemelkedõen forró nyárral kellett számolni, manapság pedig már évtizedenként várható ugyanennyi.

A hétvégén kezdetben sok lesz a napsütés, de késõbb is csak helyenként lehet gyenge esõ. A szél olykor megerõsödhet, de marad az enyhe idõ, néhol akár 13 Celsius-fok felé is emelkedhet a hõmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A jövõ hét elején is legfeljebb a hegyekben várható havazás, másutt sok esõre lehet számítani. Jelentõs lehûlésre továbbra sem kell készülni, a hétvégén néhol akár 10 Celsius-fok is lehet.

A hétvégén párás és csapadékos lesz az idõ. Többfelé várható esõ, de a hegyekben havas esõ, havazás is lehet. Lehûlés egyelõre nem várható, néhol napközben 10 Celsius-foknál is melegebb lehet, s jellemzõen a leghidegebb órákban is fagypont felett alakul a hõmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Megyénk megúszta az ónos esõt, ez a következõ napokban sem várható.

« Előző « 7. oldal » 10 11 12 13  ... 20 Következő »