2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

Rég nem látott ingatlanpiaci optimizmust tükröz a GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérése; a GKI-MGYOSZ fõvárosi és magyarországi ingatlanpiaci indexének értéke januárban kilencéves csúcsra emelkedett.

Most készül a családi házak komplex energetikai korszerûsítését lehetõvé tevõ pályázatcsomag, a tulajdonosok várhatóan augusztustól pályázhatnak hitelre – válaszolta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Tóth Bertalan MSZP-s országgyûlési képviselõ írásbeli kérdésére.

A családi otthonteremtési kedvezményre jogosult ingatlan iránti kereslet és kínálat földrajzilag erõsen szétválik, az alkalmas ingatlanok nem ott fekszenek, ahol a támogatásra legkevesebb kockázattal potenciálisan jogosult háromgyerekes családok élnek.

Különbséget kell tenni a hosszabb és a rövidebb, turisztikai célú ingatlan-bérbeadás közt. Hosszabb távra nem kell engedély, nem kell számlát adni, de a bevételeket követni kell, szja-t és ehót kell fizetni. A turisztikai bérbeadáshoz közjegyzõi engedély és adószám kell.

A magyarok 40 százaléka tervezi idén, hogy növelni fogja kiadásait. Elsõsorban lakásfelújításra, háztartási gép- és bútorvásárlásra költenének. A lakáspiac és a vásárlási szándék növekedése miatt várhatóan több hitelt fognak felvenni az emberek.

Egyre kelendõbb a prémium2015-05-04 11:07:38

A korábbi piac 1 százalékához képest az utóbbi hónapokban inkább 2-2,5 százalék volt a részarányuk.

Kedvet kaptak a fiatalok a lakásvásárláshoz egy friss felmérés szerint, ezzel egyidõben a megtakarítási célok között is elsõ helyre lépett a lakásra gyûjtés – mondta el egy ingatlanpiaci szakértõ szombaton, az M1 aktuális csatornán.

A közvetítõk szerint egyelõre inkább a befektetõk vásárolnak.

Az új lakások építése ugyan még mindig a negatív csúcs közelében van, de a használtlakás-piac már emelkedõ pályára állt, ami az új lakások iránti kereslet élénkülését vetíti elõre ingatlanpiaci szakértõk szerint.

Könnyebb eladni házunkat vagy lakásunkat, ha jól tálaljuk a portékát. A helyesen megválasztott hirdetési módszer, szöveg és kép sokat segít abban, hogy még több érdeklõdõt vonzzon. A legeredményesebb módszerekrõl a Kossuth Rádióban beszéltek a szakértõk.

A termõfölddel és a nem lakóingatlanra (például üdülõre) vonatkozó vagyon értékû joggal kapcsolatos regula változott 2014-ben.

A felsõoktatási felvételi ponthatárokat csaknem egy hónapja kihirdették, ami egyben az egyetemisták, fõiskolások albérlet keresési rohamának is kezdete. A fõ szempont az ár mellett továbbra is az egyetem közelsége, illetve a jó közlekedés.

A Duna House becslése szerint februárban 6 179 ingatlan adásvétele volt Magyarországon, ami 31 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál.

Most éli legkritikusabb napjait az ingatlanszakma, hiszen a szektor minden szegmense pang - mondta a Napi Gazdaságnak interjúban Mehrli Péter, a Magyar Ingatlanszövetség elnöke.

5405 ingatlan adásvételére került sor januárban a Duna House szerint.

Fotó: Mudra László [origo]Nincsenek egyedül annak az angyalföldi társasháznak a lakói, akiknek gyakorlatilag újra meg kellene vásárolniuk az egyszer már kifizetett lakásukat, mert átverte õket a kivitelezõ. Az ügyrõl szóló cikkünk megjelenése óta fél tucat hasonló esetrõl értesültünk. Makón, Szegeden, Kalocsán, Debrecenben, Gyõrben, Miskolcon és a fõváros 17. kerületében is akadnak olyanok, akiket önhibájukon kívül kilakoltatás fenyeget.

 

Az év leggyengébb forgalmával zárta az ingatlanpiac a 2012-es évet a decemberi 6 061 db tranzakciójával. A tavalyi évre összesített végleges tranzakciószám így 94 302 lett - áll a Duna House legfrissebb elemzésében. Ez 7,5 százalékkal magasabb a KSH által 2011-re publikált 87 700-as darabszámnál.

Az év leggyengébb forgalmával, mindössze 6061 lakáspiaci tranzakcióval zárt 2012 decemberében az ingatlanpiac - derül ki a Duna House (DH) havi tranzakciószám becslésébõl. Összességében az év utolsó negyedéve is a legkisebb forgalmat mutatta, ami ellentétes a szokásos, év vége felé egyre erõsödõ trenddel.

Újabb teher az ingatlanpiacon
Miskolc – Egy új rendelettel szigorította a kormány az épület-energetikai tanúsítási követelményeket, így januártól már az 50 négyzetméter alatti épületek eladásakor, valamint bérbe adásakor is kell tanúsítványt készíttetni.

Tovább nõttek az ingatlanpiaci különbségek Magyarországon az idei év folyamán - összegzi megállapításait az OTP Ingatlanpont legfrissebb ingatlanpiaci tájékoztatója.

Esnek az ingatlanárak2012-08-19 16:03:02

Tovább csökkentek az ingatlanárak Kínában: a kínai statisztikai hivatal által megfigyelt 70 nagy és közepesen nagy város közül júliusban már 58-ban csökkent az ingatlanok ára éves szinten, míg júniusban 57, májusban még 44 városra volt ez jellemzõ – jelentette a pekingi hivatal.

Az OTP Bank hétfõn indította el az új hitelkonstrukciót, az Erste Bank azonban az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy vizsgálják a bevezetés lehetõségeit.


Már régóta nyakunkban lóg a 3D technológia, rengeteg területen köszön ránk, gondoljunk csak az Avatar címû filmre. Az egyik kezdõ magyar cég, a Real5D San Franciscoban most kiugró fejlesztéssel állt elõ, ami az ingatlanpiacon hozta meg a sikert. A cég nem idehaza lett ismert, odakint viszont 1,2 millió dolláros befektetés fogadta. Segítségükkel virtuális sétát tehetünk bármely eladó ingatlanban, ráadásul az ügynök is elkísér.

Az elmúlt három év ingatlanpiaci mélyrepülését követõen 2012 intenzívebb forgalmat ígér. Vajon mi lehet a háttérben? - teszi fel a kérdést a Duna House legújabb elemzése. A közvetítõ hálózat 2009-2011 közti, évi kb. 90 ezres ingatlan adás-vételi tranzakciós darabszámot követõen 2012-ben 100-110 ezer körüli forgalom várható, amely ugyan messze elmarad a válság elõtti 200 ezres nagyságrendtõl, mégis 10-20% közötti emelkedést mutat. Érdemes sorra venni az ingatlanpiacot alapvetõen befolyásoló tényezõket és ezek szerepét kutatni a most tapasztalható változásban.

Közép-Európa befektetésiingatlan-piacain a befektetések értéke 847 millió euró volt az idei elsõ negyedévben, ez jelentõsen elmarad a 2011 azonos idõszakától.

« 1. oldal »  Következő »