2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Nyolc hónap és tizenhárom millió forint telt, illeve fogyott el azóta, hogy Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos vezényletével elkezdõdött az internetrõl szóló internetes konzultáció. Végeredménye kevéssé meglepõ módon az lett, hogy a magyar internetezõk mindenképpen olcsóbb, de lehetõleg ingyennetet akarnak. A konzultációt a kormány azután indította el, hogy visszalépett a tervezett netadótól, aminek rövid történetét tüntetéssorozat és megrongált Fidesz-székház kísérte.

Május 18-ától lehet megválaszolni az internetrõl szóló nemzeti konzultáció kérdéssorát a konzultáció honlapján, a www.internetkon.hu címen - jelentette be Deutsch Tamás szerdán Budapesten.

A felelõs internethasználatra figyelmeztet az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) Bûnmegelõzési Osztályának vezetõje.

A rendõrséghez a közelmúltban több alkalommal jutott el olyan hír a közösségi médiából, illetve az onnan származó értesülésekre hivatkozva, miszerint az ország különbözõ helyszínein illetéktelenek próbálnak meg magukkal vinni, „elrabolni” gyerekeket.

Élelmiszert az interneten2015-04-30 18:18:04

Minden hatodik magyar fogyasztó vásárolt már interneten az élelmiszer-kiskereskedelemben kapható árut, amit házhoz szállítottak neki.

Annak ellenére, hogy a magyar vásárlók több mint fele nyitott arra, hogy online vegyen napi fogyasztási cikket, a lakosság 62 százaléka – ami a globális átlagnál egy százalékkal magasabb – fontosnak tartja, hogy élelmiszerboltban szerezze be a szükséges termékeket – derült ki a piackutató Nielsen szerdán közzétett kutatásából.

Kíváncsi rá, hogy az ország mely részeibõl keresnek a legtöbben társat az internet segítségével? Azt gondolja, hogy mindez összefügg azzal, hogy adott megyében egyébként milyen az internet használat elterjedtsége? Csak részben.

A jövõ év végére minden magyarországi iskolában elérhetõ lesz a szupergyors internet - mondta kedden Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelõs helyettes államtitkár a Networkshop 2015 országos informatikai konferencián, Sárospatakon.

A Debreceni Egyetem kutatója azt vizsgálja, milyen mértékû szerepet játszik életünkben az internet.

Két debreceni oktatási intézményben is elõadást tartott a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztályának munkatársa az internethasználat veszélyeirõl.

A jövõ év végére minden magyarországi iskolában elérhetõ lesz a szupergyors internet – mondta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelõs helyettes államtitkár a Networkshop 2015 Országos Informatikai Konferencián Sárospatakon kedden.

Útjára indult „Az Én Hõsöm!” elnevezésû szemléletformáló kampány.

A felnõtt magyar internetezõk 62 százaléka használ okostelefont, ami 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban, az okostelefon-használók számának dinamikus növekedése egyúttal gyorsítja a mobilinternet terjedését is - derül ki az eNet Internetkutató és Tanácsadó Kft. és a Telekom januári felmérésébõl.

A hónap elején jelentette be a Facebook az új platformot.

Ha elégedetlenek vagyunk az otthoni hálózattal, és van felesleges 10 500 dollárunk, akkor tehetünk egy kísérletet az AudioQuest Diamond Ethernet kábeleivel, hátha azok segítenek.

Megnyílt az InternetKon2015-02-06 12:52:58

A www.internetkon.hu oldal keddi elindulásával kezdetét vette az internetrõl szóló nemzeti konzultáció.

Titkos szerelmek a neten2015-02-01 12:18:55

Másfél millió titkos üzenetet váltottak egymással szerelemre vágyók.

Két év alatt több mint tízmilliószor csatlakoztak az utasok a vonatokon kiépített ingyenes fedélzeti wifi interneteléréshez, a 2013 márciusától bevezetett díjmentes szolgáltatás 770 kocsiban mûködik az elõvárosi és egyes távolsági, valamint InterCity járatokon - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

Február 3-án indul az internetrõl szóló nemzeti konzultáció és várhatóan szeptemberben dönt a kormány arról, hogy a beérkezõ válaszok alapján milyen intézkedéseket hoznak meg - mondta Deutsch Tamás, a konzultációt vezetõ miniszterelnöki biztos csütörtökön újságíróknak egy a témában tartott háttérbeszélgetésen, több hírportál tudósítása szerint.

Jók vagyunk internetbõl2015-01-10 20:33:04

Az internetes kultúra fõvárosává választották a megyeszékhelyet.

Az év második negyedévében szinte minden szektorra a bõvülés volt jellemzõ.

Az online vásárlás népszerûsége növekszik Magyarországon, a karácsonyi vásárlások idején ennek a veszélyeire figyelmeztet a Budapesti Békéltetõ Testület és a BDO Magyarország csütörtöki közleményében.

Ha az internet "sötét oldalát" választod láthatatlanná válhatsz a kíváncsi szemek elõtt.

A cég virtuális mobilszolgáltatóként jelent meg a piacon. Emellett egyedülálló termékkel egészítette ki internetszolgáltatásainak körét a UPC. A Wi-Free nevû szolgáltatással bármelyik UPC internetelõfizetõ csatlakozhat egy másik ügyfél Wi-Fi routeréhez.

« 1. oldal »  Következő »