2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Sem az idõ múlását, sem a kapcsolatvesztést nem érzékelik azok a gyerekek, akik naphosszat ülnek a számítógépes játékok vagy világháló elõtt akár asztali gépen, akár mobiltelefonnal a kezükben.

Gyors netet kapnak a pénzükért a magyar internetezõk, akik átlagosan havi 5300 forintot fizetnek a szélessávú internetért - közölte az Internetet.hu távközlési ár-összehasonlító portál csütörtökön az MTI-vel.

Tovább emelkedett az internetfelhasználók száma Magyarországon. Szeptemberben már közel 5,2 millió magyar használta a világhálót, azaz a 15 évnél idõsebb lakosság 60,78 százaléka - derül ki a Gemius üzleti tanácsadó cég hétfõn közölt harmadik negyedéves jelentésébõl.

A kormánynak az a célja, hogy 2018-ig az ország teljes területén legyen szélessávú internet-szolgáltatás, amire 180 milliárd forint keretösszeget különítettek el - közölte az európai uniós fejlesztésekért felelõs helyettes államtitkár Debrecenben.

Az internetszolgáltatásra jövõre kiterjesztendõ távközlési adóra elõfizetésenként vezetik be a felsõ határt, amely magánszemély elõfizetõk esetében 700 forint, nem magánszemély elõfizetõk esetében 5000 forint lesz, hasonlóan a telefonszolgáltatásoknál már érvényben lévõ szabályokhoz – derül ki az Országgyûlésnek csütörtökön beterjesztett 2015. évi költségvetési törvényjavaslatból.

A kormánynak az a célja, hogy 2018-ig az ország teljes területén legyen szélessávú internet-szolgáltatás, amire 180 milliárd forint keretösszeget különítettek el - közölte az európai uniós fejlesztésekért felelõs helyettes államtitkár Debrecenben.

A politológus szerint az erõszak miatt nem érte el célját a netadó elleni demonstráció.

Egyre többen használják a MÁV ingyenes wifi szolgáltatását a vonatokon és a vasútállomásokon.

A valóságos üzletek és e-kereskedelem szoros együttélését igazolta a felmérés.

Az interneten keresztül külföldrõl rendelt áruk fokozott ellenõrzésére hívta fel a figyelmet Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert a szellemi tulajdonjogot sértõ árut megsemmisítik.

A magyar lakosság 86 százaléka rendelkezik internet hozzáféréssel, ám mindössze 28 százalékuk vásárol rendszeresen termékeket a világhálón keresztül – derül ki az eMAG online kereskedõ felmérésébõl.

Jóllehet a júniusi statisztikai adatok szerint a munkanélküliek száma egy év alatt 104 ezerrel csökkent, a Profession.hu 18 százalékkal több álláskeresõt regisztrált, mivel nõ azoknak a száma, akik az interneten keresztül keresnek munkát – közölte a portál szerdán az MTI-vel.

Az idén nyáron már 5,15 millió magyar használja a világhálót, azaz a 15 évnél idõsebb lakosság 60,68 százaléka internetezik – derül ki a Gemius üzleti tanácsadó cég szerdán közölt negyedéves jelentésébõl.

Négy domain alatt fellelhetõ, engedély nélküli szerencsejáték szervezéssel érintett honlapot érintetõ elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét elrendelõ határozat született június 25-ig – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) adószakmai sajtóirodája az MTI érdeklõdésére csütörtökön.

Az utóbbi években csökkent ugyan a digitális szakadék Magyarország és az Európai Unió között, ám a háztartások és a cégek internetellátottsága egyelõre nem éri el az uniós átlagot – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû, most megjelent kiadványából.

Közel kétmillió háztartás intézné számláit az interneten 500 ezer helyett.

Az elmúlt év nyertese a kereskedelmi statisztikák szerint a táblagép volt.

Már a magyar lakosság 51 százaléka internetezik mobileszközén keresztül, a tavalyi 39 százalékkal szemben – közölte a GfK piackutató intézet csütörtökön az MTI-vel.

Magyarország a következõ években mintegy 200 milliárd forintot költ a teljes széles sávú internetlefedettséghez szükséges infrastruktúra fejlesztésére - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelõs államtitkára szerdán Pécsett.

Az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon a legnagyobb azon háztartások aránya, amelyek nem használják ki az interneten keresztüli telefonálás lehetõségét.

A január 1-jétõl megváltozott gyermekvédelmi törvény nyomán szeptembertõl kötelezõ az iskolákban és könyvtárakban is olyan szûrõprogram használata, amely gátolja a veszélyes oldalak elérését.

Amit mindenképpen tudni kell: hogyan változtassunk jelszót, miként tudjuk felfedezni, hogy sérülhet-e számítógépünk vagy az okoseszközünk.

Két megkötésnek is véget vethet az a távközlési jogszabálycsomag, amelyet csütörtökön fogadott el az Európai Parlament (EP) Brüsszelben.

A közösségi oldalak használata örömforrás a gyerekeknek, de egyfajta függõséget is okozhat, ami késõbb személyiségtorzuláshoz vezethet, felnõttkorban pedig más szenvedélybetegség kialakulását is okozhatja - mondta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke kedden Nagykanizsán.

Szigorítaná a kormány az üzlethelyiségeken kívüli és az interneten kötött szerzõdéseket egy uniós szabályozásnak megfelelõen. Így a magyar szabályozásba is bekerülnének a fogyasztókat védõ uniós irányelvek.

« Előző « 2. oldal »  Következő »