2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

"Négy éven belül minden magyar háztartásban szélessávú vagyis rendkívül gyors internetelérés lesz" - ezt Orbán Viktor azután jelentette be, hogy a kormány nevében partnerségi megállapodást kötött a Magyar Telekom német fõtulajdonosával. Az M1 Híradó kormányközeli forrásból úgy értesült, hogy az egész országot érintõ beruházás költsége elérheti az 1 milliárd eurót.

Eddy Willems, a G Data biztonsági evangélistája Budapesten tartott elõadást. A szakember határozott állítása, hogy a hekkertámadások és vírusfertõzések sikeréért a technológia hiányosságai, valamint az emberi tényezõk együttesen felelnek - ha bármelyiket meg tudnánk szüntetni, akkor a kiberbûnözés meghiúsulna.

A fejlett fenyegetések között olyan nagyszabású mûveleteknek lehettünk szemtanúi és áldozatai, mint a kiberzsoldosok, a felbérelhetõ APT-csoportok által fémjelzett „hit and run” támadások.

Az internet nem felejt2013-12-07 19:29:34

Ezzel a címmel indít interaktív osztályfõnöki órákból álló programot középiskolásoknak a KIM a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósággal (NAIH) együttmûködve.

yermekbarát törvénycsomagot nyújtott be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kedden az Országgyûlésnek.

A Telenor duplájára növeli 4G mobilhálózatának sebességét, a lefedettség növelése érdekében pedig felgyorsítja hálózatfejlesztését - jelentette be a társaság csütörtökön.

Egyesek úgy vélik, hogy amennyiben a felek megállapodása nem kerül írásba foglalásra, úgy nem is jön létre szerzõdés közöttük, mások pedig írásbeli szerzõdéskötésnek tekintenek egy e-mailváltást is - hívta fel az Origó figyelmét a Kovács Réti Szegheõ Ügyvédi Iroda szakértõje.

A 802.11ac technológia háromszor gyorsabb, mint elõdje, a 802.11n, akár 1 Gbit/s sebességre is képes. Több eszközt támogat, nagyobb lefedettséggel, de kompatibilis a már létezõ Wi-Fi szabványokkal.

 

Biharkeresztes – Egy biharkeresztesi férfi 2012 augusztusában tett feljelentést a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságon arról, hogy egy internetes oldalon hirdetett telefont kívánt megvásárolni, de az elutalt pénzéért cserébe semmit nem kapott.
Hõlégballonokkal juttatná el az internetet a világ legeldugottabb pontjaira is Gooogle.

 

 

Forrás: BRCKA haiti földrengés utáni mentést segítõ hálózati technológiákat használja egy téglaméretû szerkezet, amely a világ bármely típusú hálózatára kapcsolható, és azokon keresztül áramforrás nélkül is képes arra, hogy nyolc órán át internetet szolgáltasson.

 

A bizonytalanba ugrik bele, aki a péntek éjféli határidõig nemzeti dohánybolt üzemeltetésére pályázik. Még a kormány szerint is szükség lenne néhány intézkedésre ahhoz, hogy jól mûködjenek a nyertes vállalkozások. Segítõ ötletük azonban a piaci szereplõk szerint megemelné a cigarettaárakat, és erõsítené a feketebizniszt - ráadásul az Európai Unió a netes dohánykereskedelem könnyítésére készül. A dohányipar szerint a két ügy külön-külön is bedöntheti a boltokat.

Alaposan meggyûlhet a bajuk a magánszemélyeknek a 2012. évi adóbevallás kitöltésével, ha nemcsak munkaviszonyból, hanem önálló tevékenységbõl, például üzletszerû internetes ingó értékesítésbõl is származott jövedelmük.

Érkezik a fizetõs YouTube2013-02-04 10:38:45

A tévéhez hasonló elõfizetési rendszert állítólag már tavasszal bevezetik.

 

A rendõrséghez országszerte több állampolgári bejelentés érkezett, mert ismeretlen tettesek különbözõ internetes oldalakon keresztül egy káros tartalmú szoftvert terjesztenek. A rendõrség által kiadott részletesebb tájékoztatást is közreadjuk.


A házi WLAN hálózatok ritkán maradnak a négy fal között. Francia kutatók ennek orvoslására speciális papírból árnyékolót fejlesztettek ki.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a kormánynak, hogy minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat adóztasson meg, a tárca szerint az ebbõl származó bevétel elérheti a 40-50 milliárd forintot.

24 óra alatt több mint 104 ezerszer töltötték le azt a Firefox kiegészítõt, mellyel bárki kémkedhet és bejelentkezhet mások fiókjaiba, akár a Facebookra is.

Egységesítik a kormányzati honlapokat, a különbözõ minisztériumok internetes oldalai egyelõre nem elérhetõek. A minisztériumok korábbi internetes címein jelenleg egy üzenet jelenik meg, ...
A szülõk 80 százalékának fogalma sincs arról, hogy a gyereke mit néz az interneten és nem is védi a gyerekeit a különbözõ erõszakos oldalaktól, zaklatóktól. Pedig ehhez elég lenne egy ingyenes programot letölteni, és beállítani a számítógépet.
A 39 éves férfi több kisfiút is szexuálisan zaklatott, és a molesztálásról videófilmet is készített. Az eset óriási felháborodást váltott ki Németországban, miután a felvételek egy része felkerült az internetre is.
Dzsihád-harcosokat verbuvált az interneten egy amerikai nõ! Az amerikai hatóságok szerint egy szõke hajú, kék szemû, 46 éves nõ áttért az iszlám hitre. A világhálón iszlamista szélsõségeseket toborzott, hogy megöljenek egy svéd rajzolót.
Több száz postaládát törtek fel az elmúlt napokban ajánlószelvényekért. Az RTL Híradó két társasházban is járt, mindkét helyen az összes postaládát feltörték, csak a két házban összesen 85-öt.
« Előző « 3. oldal »  Következő »